2011-03-07

A lyga - jau šią savaitę

Praėjo dar kelios dienos nuo paskutinio mano įrašo ir negaliu susilaikyti ko nors neparašęs. Taigi, apie viską iš eilės...

ManoStadionas.lt naujienos

ManoStadionas.lt jau turi ir Facebook puslapį, kuris sukurtas kaip papildoma priemonė informuoti apie svetainės naujienas ir šio dienoraščio įrašus.

Taip pat savaitgalį pridėjau galimybę prisijungusiems naudotojams pasikeisti nuotrauką (ne per Facebook'ą prisijungusiems - prisidėti), bei pridėjau kelias Mažeikių stadiono nuotraukas (už kurias dėkoju mažeikiškiui Linui). Prie progos pridėsiu ir savo darytas Vėtros stadiono nuotraukas, o vėliau jau lauksiu kas sušelps kitų stadionų nuotraukom.

O šiaip daugumai klubų neparodžius net minimalaus susidomėjimo, projektas apmirė - dabar prisijungia tik po vieną mažeikiškį per dieną ir tiek. Taigi, kažkaip reikia pergalvoti strategiją arba projektą numarinti galutinai.


Tuntas draugiškų rungtynių

Savaitgalio draugiškos rungtynės parodė didėjantį atotrūkį tarp A ir I lygų komandų - Vilniaus „Žalgiris“ 6:0 sutriuškino „Nevėžį“, Šiaulių FK net 10:0 pažemino „Atletą“, net „Kruoja“ 1:0 laimėjo prieš FBK (nors dar nėra garantijų, kad FBK žais I lygoje). „Bangos“ pergalė prieš Klaipėdos FC (4:1) tik patvirtino prognozes, kad klaipėdiškiai bus tarp lygos autsaiderių ir kažin ar treneris brazilas jiems labai padės. Įdomu, kad paskutinį savaitgalį prieš sezoną komandos jau mažiau eksperimentavo ir nei vienas susitikimas nesibaigė lygiosiomis, o pralaimėjusios komandos įmušė tik 4 įvarčius (per 8 rungtynes), laimėjusios - 36.

Taigi, lieka dar vienerios rungtynės („Ekranas“ šiandien žaidžia Rygoje) ir A lygos komandos jau bus praktiškai pasiruošusios sezonui. Beliks tik sulaukti kovo 9 d. dalinamų paskutinių licencijų, kovo 10 d. užregistruoti tuntus legionierių ir atšventus kovo 11 d. keliauti į Marijampolės bei „Sportimos“ maniežus ir Gargždus.

Bangos

Pastaruoju metu visai įdomu stebėti Vilniaus REO pasiruošimą I lygos sezonui - susidaro toks įspūdis, kad jie nori skambiai debiutuoti lygoje. Intrigą kelia gandas, kad jie pirks Vilniaus „Žalgirio“ vardą. Jei ir nepasielgs negarbingai pirkdami „Žalgirio“ vardą, ši komanda jau tikrai nesivadins REO - licencijavimo žiniose figūruoja skambus Vilniaus FK pavadinimas. Šiokį tokį įspūdį palieka ir šios komandos pergalė 6:1 prieš Rygos „Olimps“ (palyginimui, prieš mėnesį „Tauras“ šiai latvių komandai nusileido 1:5, tačiau dar anksčiau „Kruoja juos įveikė 5:0).
Vis tik tikiuosi, kad Sacharukas už 2 mln. nepirks „Žalgirio“ vardo, kad nesigautų makalynės. Kažkaip neatrodo, kad vardo pirkimas visiškai būtų pagrįstas finansiškai ar dar kaip nors. Nebent jie naiviai tikisi jau kitais metais žaisti UEFA turnyruose, bet kažin ar realu kad vien nusipirkus skambų vardą komanda iškovos taurę ar per metus pateks į A lygą ir ten pretenduos į prizines (net jei taip nutiktų, nesu tikras, ar vardo nusipirkimas reikštų kad jie atitinka licencijavimo 3 metų taisyklę) - šį sakinį teko trinti, nes prastai išmanau licencijavimus ir REO ir taip tenkina 3 metų taisyklę.
Taigi, susidaro įspūdis, kad vardo nusipirkimas būtų naudingas tik sumaištį mėgstantiesiems. Tai jei pirkimas įvyktų, nenustebčiau kad jų pagrindiniu rėmėju taptų Ūkio bankas :)

Moterų futbolas

Moterų rinktinė šiek tiek sužadino viltį sužaisdama lygiosiomis su namuose žaidusia Makedonija. Smagu, kad šiose rungtynėse pasižymėjo jauniausia rinktinės žaidėja - septyniolikos metų dar nesulaukusi Sonata Vanagaitė, kurią aš jau seniai bandau įvardinti kaip perspektyviausią moterų futbolininkę (tik kadangi gyvai žaidžiančios jos niekada nemačiau, tai padaryti gana sunku). Beje, Sonata rinktinėje debiutavo ir pirmą įvartį įmušė būdama 14 metų (2009 m. balandį).

Deja, šeštadienį moteriškės pralaimėjo latvėms ir taip sudaužė mano viltis bei grąžino lūkesčius į prieš tai buvusias pozicijas.

17 komentarų:

  1. Galėtum, ne tik anonsuot, bet ir pranešt tiems 248 prisijungusiems apie laimėtoją, nes pats sunkiai radau, tai kiti (dauguma) gal net nežino kad kažkas gavo prizą. Gal motyvuos kviesti pažįstamus, nesinori kad projektą numarintum..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai kad nelabai žinau kaip čia neįkyriai informuoti. Jei pradėsiu rašinėti ne apie artėjančias rungtynes tuose anonsavimui skirtuose facebook'o puslapiuose, kiti gali neiškęsti ir atsijungti. Nebent galėčiau parašyti apie laimėtoją kartu su rungtynių anonsu.

    O galutinai numarinti tai nežadu, tik reklamavimo lūkesčius gal numarinsiu :). T.y. prisijungusiems anonsus siųsiu, tačiau jei nepavyks įgyvendinti likusių žmonių pritraukimo idėjų, tiesiog nustosiu puslapį reklamuoti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na ir pripaistei :) ex-REO jau atitinka trijų metų reikalavimą, nes ne vakar įkurtas klubas :) Bent dvejos iš penkių pirmo turo rungtynių bus žaidžiamos ne maniežuose. Ir greičiausiai ne kitą dieną po kovo 11 :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. na dėl tų reikalavimų tai nesu tiek įsigilinęs, bet įsivaizdavau kad UEFA turnyruose gali žaisti tik tie, kurie bent 3 metus licencijavosi. Ar ten tereikia 3 metų narystės LFF?
    O dėl maniežų tai supaprastinau, bet patikslinsiu kad nekiltų klausimų.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pakanka trijų metų narystės.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš kaip pirmą kartą išgirdau apie manostadionas.lt pamąsčiau apie didesnio tipo projektą, negu tik vykstančių rungtynių informavimas. Kažką mąsčiau apie pačių registruotų vartotojų prisidėjimą prie turinio kūrimo: foto+atsiliepimai ir t.t. Už šiuos veiksmus vertinti vartotojus ir juos reitinguoti ir taip skirti prizus aktyviausiems. Šiuo metu nieko negali daryti tik kaip rašyti komentarą ir kviesti kitus, tad kyla klausimas, kas iš to. :) Aišku tokie dalykai lengvai nepasidaro. Ir gal dar viskas ateityje.

    taip pat pasigedau pradiniame puslapyje prisijungimo formos. Tik po kiek laiko atkasiau, kad reikia pasirinkti stadioną ir tada galėsi prisijungti prie sistemos. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na fotografijų įkėlimą nesunku būtų padaryti, tik nežinia ar to užteks. Kad žmonės pastoviai lankytųsi, reikia kurti portalą su naujienomis, pramogomis ir t.t., o tam reikia skirti nemažai laiko (viską prižiūrėti, kurti unikalias naujienas). Be to tai jau gaunasi kita niša.

    Mano tikslas buvo sukurti vietą, kur bet kas gali prisikviesti futbolo dar nesidominčių žmonių, kurie vėliau informuojami apie rungtynes. Taigi, gautųsi daug resursų nereikalaujanti svetainė, šiek tiek populiarinanti futbolą.

    Deja, apie tokią specifinę ir pramogų neturinčią svetainę garsas nesklinda, o kai apie ją mažai kas žino, tai ir jokiais prizais neišeina vilioti (nors vienas žmogus vien siekdamas prizo pakvietė net 37 draugus).

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dėl prisijungimo formos tai norėjosi, kad kiekvienas prisijungęs iškart sektų kurio nors stadiono anonsus, o jei dėčiau prisijungimą pirmame puslapyje, dalis tiesiog prisijungtų ir nepagalvotų, kad reikia dar spausti ant stadiono ir ten spustelti "Patinka".
    Bet sutinku, kad kartais to prisijungimo pirmame puslapyje trūksta

    AtsakytiPanaikinti
  9. Beje, mielieji. Kas jums sakė, kad Sacharukas žada mokėti tuos 2 mln už vardą? Mūsų šalyje vardą galima tiesiog išsinuomoti iš bankroto administratoriaus. Kaip teisę vadintis. Tą jis ir padarė.

    AtsakytiPanaikinti
  10. UCCM: tai ta vardo nuoma jau įvykusi ir turėsime po Žalgirį abiejose lygose?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nesupratau kaip ten nuotraukas įkelti?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Tai dabar yra tik galimybė savo nuotrauką įkelti (ne stadionų). Jei apie tokias kalba, tai prisijungus ir nuėjus į stadiono puslapį turi po dabartine nuotrauka (ar po klaustuku) būti mygtukas "Įkelti"

    AtsakytiPanaikinti
  13. Dar vienas minusas yra, jei neklystu, prisijungęs prie stadiono, gauni nuorodą, kurią gali platint, tik to stadiono, prie kurio prisijungi. O jeigu nori platinti kitų miestų gyventojams?..

    Jei kada galvosi, ką dar nuveikus, tai galėtum ateityje sukurti kokią blog'ų talpyklą lietuviško futbolo tematika (arba vieną blogą, su keliais autoriais), kažkaip gaila futboloanalitiko, futboloverslo, dingo ir L.Varanavičius, ir ponaspop, atrodo, galiausiai užsilenkė, tuo įrodydami, kad vienas niekada visko nepaveši. Geras daiktas buvo futbolas.lt, kol galutinai nenusirito iki "Romanovo ruporo"

    AtsakytiPanaikinti
  14. Dėl nuorodos - galėsiu pakaitalioti, kad visur būtų tos reklamavimo nuorodos.

    O dėl blogų talpyklos - tikriausiai neverta kurti kažko naujo, geriausia būtų kurioje nors paplitusioje blog'ų svetainėje keliems autoriams rašyti (šis blogspot.com rodos irgi palaiko tokią galimybę). Tik reikia kad atsirastų norinčių rašyti.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Perfrazuojant klasiką, eina gandas nuo Vilniaus žemės, kad gali būti ir lyga su 11 dalyvių.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Vilniaus REO-Žalgirį priims? :)
    O šiaip tai vietoj viso šito cirko jau po pirmo licencijavimo posėdžio galėjo LFF vykdomasis komitetas patvirtinti dalyvių sąrašą (kaip pernai matėme, licencijos negavimas neužkerta kelio žaidimui A lygoje, tik baudas duoda ir tiek)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Nu tai šiemet tas reikalas netgi aprašytas yra: "LFF Vykdomasis Komitetas gali suteikti Klubams, dalyvavusiems licencijavimo procese, bet negavusiems A lygos licencijos, teise dalyvauti A lygos cempionate, jeigu tokie Klubai yra pateike prašymus dalyvauti jame ir LFF Vykdomasis Komitetas toki prašyma patenkina atskiru sprendimu. Tokiu sprendimu LFF Vykdomasis Komitetas taip pat ipareigoja Klubus sprendime LFF Vykdomojo komiteto nustatytais terminais pašalinti trukumus, del kuriu jiems nebuvo suteikta A lygos licencija"

    AtsakytiPanaikinti