2011-07-15

Pasirodymai europiniuose turnyruose

Vakar pasibaigus pirmiesiems Sūduvos ir Tauro EL susitikimams jau galima daryti pirmas išvadas apie šiųmetinį UEFA turnyrų sezoną.

Jei šnekėčiau atvirai, išduočiau, kad iš „Tauro“ tikėjausi daug prastesnio pasirodymo, bet olandai nežaidė įspūdingai, o kai vienu olandu sumažėjo, tauragiškiams pavyko ir įmušti ir daug nepraleisti, taigi pasirodymas garbingas. Vilčių eiti į kitą etapą vis dar neatsirado (net jei svečiuose vėl būtų išvarytas priešininkas, sunku tikėtis 2 „sausų“ įvarčių Olandijoje, jei tas nepavyko neutralioje aikštėje). Geriausia ko galima tikėtis - tai pustaškio Lietuvos reitingui (už lygiąsias).

„Sūduva“ vakar pateisino lūkesčius, stebuklo nesukūrė, bet ir nenusileido švedams. Rezultatas aišku ne pats geriausias, nes svečiuose būtinai reiks mušti įvarčius, bet Liubšys turi patirties nuteikinėdamas komandas europiniuose turnyruose (kad ir Vėtros-Helsinkio HJK atveju), taigi dar yra kokių 40% šansas keliauti į kitą etapą.

„Ekranas“ deja irgi smarkiai neviršijo pesimistiškų lūkesčių - lyg ir būdami gerokai stipresni už Maltos komandą, sugebėjo praleisti 2 įvarčius ir tik minimaliu rezultatu laimėjo. Na bet reik tikėtis, kad panevėžiečiai susiims ir iškovos pergalę.

Jei kalbėti apie Lietuvos reitingą, tai Ekrano pergalė ir Sūduvos lygiosios šalies reitingą papildo tik 0,375. Dar reikia bent vienos pergalės, kad pasiekti ne itin aukštą pernai metų reitingą (0,625). Tam užtektų visai realios Ekrano pergalės. Na o didesnio reitingo sunku tikėtis, nebent lygiąsias pasiektų Sūduva, bet ir to neužtektų užpernykščiam reitingui (1,25), tuo labiau 2008/2009 m. reitingui (tada pavyko pasiekti net 2,5 taško).

1 komentaras:

  1. Į reitingą ne iš to galo žiūri. Mes prarandam 2006-2007 metais surinktus 1,833 taško. Ir neatrodo, kad būtume pajėgūs juo kompensuoti. O tai reiškia, kad ne tik kitais metais jau dvi komandos žais nuo I kvalifikacinio etapo Europos lygoje, bet ir po kelių metų galime priartėti prie to, kad ir čempionai pradės nuo pirmo su viokiom maltom ir lichtenšteinais. Pagal per pastaruosius tris metus (įskaitant šiuos) surinktus taškus mes esam galingoj 44 vietoj.

    AtsakytiPanaikinti