2011-08-16

SFL žaidėjų amžius

Kažin ar ši tema bus kam nors įdomi, bet tai vis tik mano dienoraštis, taigi tuo naudodamasis „garsinu“ savo mintis.

Taigi, pastaruoju metu vis mėginu spėti paskui futbolo įvykius - sukelti įvairių lygų pirmos metų pusės statistiką į futbolo enciklopediją. Tuo pačiu suvedinėju ir SFL pirmo rato statistiką, kurią bevesdamas pastoviai randu žaidėjų amžiaus neatitikimų (kai to paties žaidėjo gimimo data pernai buvo 1991 m., šiemet jau pakeista į 1992 ar 1993). Tai daroma dėl vis dar SFL nuostatuose esančio punkto apie 18 metų amžiaus ribą žaidėjams, o šį punktą komandos apeina tiesiog pasendindamos savo jaunuosius žaidėjus.
Šitą „klastojimo“ faktą žinojau ir anksčiau, bet pažiūrėjus į to „klastojimo“ mastus vis labiau nesuprantu kam mėgėjų lygai reikalingas amžiaus apribojimas? Ypač jei tas nuostatų punktas yra niekinis - vis tiek į jį žiūrima pro pirštus.

Pasakysite - koks gi man skirtumas? Bet man skirtumas yra - nuo to jų apribojimo ir iš to sekančių „klastojimų“ vis reikia taisyti įrašus futbolo enciklopedijoje.
Šiandien jau teko pataisyti kelioliką įrašų, tai specialiai pažiūrėjau, kad pasirodo pernai buvo bent pora reguliariai žaidusių penkiolikmečių, o ir šiemet žaidžia bent keletas septyniolikmečių (tiesa, SFL duomenų bazėje jie yra aštuoniolikmečiai, jų tikslesnį amžių esu radęs kituose šaltiniuose).

Tai tiek skundų, grįžtu prie darbų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą