2011-03-22

Antradieninės pasakos

Šį kartą padrikos mano mintys be jokių įžangų.

Projektai

Praeitą savaitę LFF puslapyje buvo įdėta nuorodą į futbolo enciklopedijos totalizatorių, geriausiam A lygos turo spėjikui pažadant bilietus į rinktinės rungtynes. Taigi, tomis dienomis šiek tiek pagyvėjo ne tik futbolo enciklopedija, bet ir padaugėjo manostadionas.lt prisiregistravusiųjų. Aišku skaičiai nedideli, bet žinant kad pagyvėjimas įvyko be jokių mano pastangų, tai visai neprastas rezultatas. Gal per kokių 10 metų svetainėje savaime prisiregistruos keliasdešimt tūkstančių futbolo gerbėjų :)

Dėl A lygos svetainės daug naujienų nėra - pradėjau po truputi pas save dėliotis kaip viskas atrodys, bet kol kas nėra nieko įdomesnio ir šiaip be dizaino dar varganai atrodo. Taigi, lauksiu dizaino ir tada jau bus galima atskleisti šiokias tokias detales. Vis pagalvoju ir apie paskutinio įrašo komentaruose pasiūlytą idėją dėti į svetainę „lygos menedžerį“ - atrodo visai nebloga mintis ir įgyvendinimas nelabai sudėtingas, bet vis dar neapsisprendžiu ar verta prasidėti (lankytojų nuo to gali padaugėti, bet jei padaugėtų per daug, serveris gali neatlaikyti). Bet dar pasvarstysiu ir tikriausiai bus galima po kokio mėnesio kito ir pridėti. Jei tas pagausėjimas reikštų pritrauktus savanorius, kurie norėtų prisidėti prie svetainės naujienomis, nuotraukomis ir pan.


Gyvojo futbolo pasaulyje

Trečiadienį vykusių LFF taurės rungtynių rezultatai viską kreipia link to, kad „Banga“ žais Europos taurėje. Vis neprisimenu, ar UEFA taisyklės leis jiems žaisti namų rungtynes ant dirbtinės dangos. Nors tikriausiai net jei jų stadionas netiks, gargždiškiai dėl europinių rungtynių nuvažiuos kelis kilometrus iki Klaipėdos. Tikriausiai ten žais ir „Tauras“ (jei UEFA patvirtins jų dalyvavimą) - kažkaip nebeatrodo, kad jų stadionas šiemet bus baigtas.

Savaitgalį vykęs antrasis A lygos turas nebebuvo toks nuspėjamas kaip pirmasis. Nors 5 rungtynių rezultatai visai dėsningi, keista tik Mažeikių-„Žalgirio“ susitikimo baigtis. Vis dar nesuprantu, ar šis rezultatas reiškia, kad Mažeikiai sustiprino dar daugiau nei atrodė prieš sezoną, ar čia tiesiog „Žalgiris“ nenusiteikė rungtynėms. Jei antrasis variantas, reik tikėtis, kad mano vaikystėje aukštinta komanda tinkamai sureaguos į tokį antausį ir grįš į kovą dėl medalių.


Rinktinės perspektyvos Vilniuje

Kai praeitą savaitę sužinojau, kad „Vėtros“ stadione (ar gal jau reikia sakyti „LFF stadione“, kaip kažkur mačiau jau rašoma) bus dengiama dirbtinė danga, daug nesusimąsčiau. Bet dabar pasidarė įdomu UEFA požiūris į dirbtinės dangos stadionus. Kiek pamenu, tokiuose stadionuose drąsiai galima organizuoti jaunimo rinktinių rungtynes, tačiau kažkodėl įtariu, kad rinktinių varžybų organizuoti ten niekas neleis. Jei taip, tai negi Vilnius taip ir liks be rinktinės varžybų. Nors kažkaip bijau, kad „Vėtros“ stadiono neišeitų pritempti prie 3 kategorijos reikalavimų dėl stovėjimo vietų, VIP zonų, apšvietimo, taigi turbūt rinktinės sostinėje bet kuriuo atveju ilgai nematysime, nebent Vilniaus valdžia pagaliau apsispręstų ir pastatytų kur nors naują stadioną.

Nauji priešai?

Kažkaip pastarąją savaitę vyko keista istorija su Žutauto ir Arlauskio priešprieša. Gal ir nieko keisto, kad iš eilinio trenerių ir vartininko nesusikalbėjimo VR priklausanti žiniasklaida sugebėjo atkapstyti visokių purvų, tačiau tikrai keista, kad LFF siekia diskvalifikuoti G. Arlauskį. Suprantu, kad rinktinėje būtų visai smagu turėti du lygiaverčius vartininkus, tačiau jei žmogus nenori važiuoti į rinktinę, tai jau jo apsisprendimo reikalas, net jei to neatvykimo priežastis yra konfliktas su Žutautu. Dabar po šito kreipimosi į FIFA tarkime, kad vartininkas išsigandęs atvažiuos į sekančią rinktinės stovyklą, bet tai kokia iš jo nauda, jei žais ne iš patriotizmo, bet tik dėl formalumų?

4 komentarai:

  1. Ale žiuriu, kad kai kur pas patį žinių skylės kaip Titanike po susidūrimo su ledkalniu :)
    Ant sertifikuotos dviejų FIFA žvaigždučių dirbtinės dangos (o tokia ir yra Gargžduose) negalima žaisti tik vieno UEFA organizuojamo mačo - Čempionų lygos finalo. Viskas iki to etapo gali būti žaidžiama. Aišku, menkutė "smulkmena" - stadionas turi atitikti ir kitus tam tikros kategorijos reikalavimus :) Jei jau Banga nusigaus iki europinių turnyrų, tai spėju, kad pas save ir žais, nes kvalifikacijoje tinka ir žemensnės kategorijos stadionai (berods 2-os). O gal ir koks Tauras Gargžduose loštų. Beje, mūsų komandos jau yra žaidusios ant dirbtinės įvairių turnyrų kvalifikaciniuose etapuose - Sūduva Zalcburge, Ekranas pernai Helsinkyje. Rinktinės taip pat gali lošti ant dirbtinės. Suomija yra lošusi tam pačiam Helsinkyje, o Rusija Lužnikuose net ir anglus "paturėjo".

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nors kažkada savo statistikos kaupimo projektą ir pavadinau „futbolo enciklopedija“, pats nė iš tolo nepretenduoju į vaikščiojančios enciklopedijos vardą, taigi ir žinių skylės atitinkamai nemažos :)
    O dėl visokių UEFA reikalavimų tai turiu dar ir pasiteisinimą - praktiškai nesidomiu ne Lietuvos futbolu (visokiom anglų, ispanų ar čempionų lygom). Domiuosi tik tiek, kiek tai susiję su Lietuva (rinktinių rungtynės, europinių varžybų atrankos kur Lietuvos klubai žaidžia).
    O ir šiaip apie stadionus mažai išmanau, nes stadionuose esu labai retas svečias (nesilankau ne dėl nenoro, bet dėl svarbesnių prioritetų ir kitokių aplinkybių).

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip tai greit užsilenkė blogas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kelias savaites rašiau vieną įrašą apie lietuviško futbolo problemas, bet priėjau išvadą, kad nieko revoliucinio neparašysiu, tai taip ir liko nepublikuotas.
    Apie manostadionas.lt nebėra ką rašyti (projektas apmirė be jokių vilčių išgelbėti), A lygos svetainė nejuda iš vietos (iš mano pusės ten daugmaž paruošta, bet dizaino vis dar nėra), kitomis futbolo temomis nėra kada parašyti (prasidėjus sezonui nespėju su futbolo enciklopedijon vedama informacija susitvarkyti), o apie sodininkavimą tai lyg ir ne vieta čia rašinėti :)

    AtsakytiPanaikinti