2011-03-14

A lygos 1 turas: Žalgiris-FBK

Taigi, savaitgalį pagaliau prasidėjo A lyga. Pirmasis turas nepateikė ypatingų staigmenų - jei net aš atspėjau visų šešių rungtynių laimėtojus (o atspėju šiaip retai).
Jei reiktų išskirti įsimintinesnius rezultatus, tai būtų „Sūduvos“ ir Šiaulių pergalės. Pirmuoju atveju dėl to, kad rodos „Sūduva“ šiemet nesistengs tapti geriausia besiginančia komanda (kas buvo pernai ir užpernai), bet muš įvarčius. Šiaulių pergalė įsiminė nerezultatyvumu - draugiškose rungtynėse šiauliečiai buvo gerokai įsibėgėję ir pelnydavo nemažai įvarčių, tačiau dabar lyg ir silpnesniam varžovui teįmušė vieną.

Savaitgalį aplankiau Vilniuje vykusį „Žalgirio“-FBK susitikimą. Tiesa, sugebėjau ateiti ir išeiti tokiais momentais, kad nepamačiau nei vieno iš trijų įvarčių. Pirmojo nepamačiau, nes pražiopsojau informaciją apie bilietus ir teko atstovėti gana ilgoje eilėje, taigi įėjus į areną jau švietė, t.y. kabėjo rezultatas 1:0. Kitų įvarčių nepamačiau, nes vaikas perkaito ir teko važiuoti namo. Bet gal mano nežiūrėjimas kaip tik ir lėmė visus tuos įvarčius :)

Pats žaidimas labai gero įspūdžio nepaliko - FBK tik griovė, „Žalgiris“ kontroliavo žaidimą, bet kažko labai kūribingo nerodė - daugiausiai per kraštus bandė priartėti prie varžovų vartų ir tiek. Vis tik 11 litų negaila - sėdėjimo arenoje įspūdis daug geresnis nei TV ekrano žiūrėjimas. Vien ko vertas žalgiriečių smūgis, sudrebinęs skersinį ir po jo sekęs žemų balsų atodūsis iš priešais (ten sėdėjo Pietų IV). Per televizorių ne taip gerai jaučiami ir ultrų šokiai ir dainos, nesigirdi ir kultūringų žaidėjų pokalbių su šoniniais teisėjais (kai kuris nors žaidėjas paleidžia keliaaukščių keiksmažodžių tiradą, o teisėjas sako „gal nesikeikiam“ :) ).
Dar šį kartą pastebėjau, kad „Sportimos“ akustika visai savotiška - sėdint vakarų tribūnoje (toje, kur bazavosi ir Pietų IV), girdėjosi tik retkarčiais uždainuojantys FBK fanai, tačiau sėdint rytų tribūnoje (priešais Pietų IV) pasimatė, kad Žalgirio fanų dainos daug garsesnės, tiesiog garsas nesklinda į šoną.

Dar man užkliuvo lankomumas - atrodytų kad kovojama buvo su principiniu varžovu, tačiau žmonių atėjo visai nedaug (protokole užrašyta 1500, bet aš pagal nuotraukas suskaičiavau, kad buvo apie 700). Aišku su didesniais kiekiais nebūtų susitvarkiusi „mobilioji“ kasa (ir taip nemažai žmonių vien pamatę eilę apsisuko ir iškeliavo namo).

Na ką gi, tiek apie pirmuosius įspūdžius iš A lygos (apačioj prikabintos ir kelios nuotraukos). Dabar jau laukiu po poros dienų vykstančių LFF taurės varžybų - atrodo ten lauks labai įdomi ir apylygė „Bangos“-FBK dvikova bei sunkiai nuspėjama Šiaulių-„Ekrano“ kova.


Eilė prie „Sportimos“


Jaunoji žalgirio fanė

14 komentarų:

  1. Su lankomumo klastojimu nieks nekovoja, tai kai kurie "sukčiai" tiesiog klesti. "Klaipėda" jau pas save namie užsirašydavo dukart didesnius kiekius, tai dabar jau gėdos nejaučia ir Gargžduose patrigubindama žiūrovų skaičių.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pametėsiu idėją įrašui :) Kaip pačiam patinka LFF sugebėjimas pakeisti Taurės rungtynių laiką ir vietą likus mažiau kaip trims paroms iki rungtynių (kalbu apie FBK - Banga)? Čia gal dabar viskas vyks trys dienos iki numatytos dienos (licencijos, rungtynių laikas, tvarkaraštis ir t.t.) :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na su taurės rungtynėmis tai ten išvis keistenybės - oficialiai apie laiko ir vietos pasikeitimą nieko nepranešta, tačiau šiandien jau mačiau du pakeitimus (ryte fbk.lt rašė kad žais Kaune 13:00, dabar jau ir lff.lt ir fbk.lt rašo - kad 16:30).

    Bijau kad čia LFF nėra patys kalčiausi - unikalų gebėjimą prieš pat rungtynes keisti laiką ir vietą turi FBK vadovybė.

    AtsakytiPanaikinti
  4. LFF turi pritarti tokiems pakeitimams, nes čia ne tas pats kaip turgaus kioskelyje pietų pertrauką pakeisti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dėl to ir nerašiau, kad LFF nėra kalti, o tik kad ne patys kalčiausi. Šitoj vietoj jie laikosi paprasčiausios strategijos - pritaria viskam, ką nutaria klubai ir jei ką, sako kad čia tik klubų atsakomybė ir jie ten ne prie ko.
    Nors aš irgi sutikčiau, kad kažkokia tokių vėlyvų keitimų prevencija turėtų būti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dar ir Šiaulių su Ekranu laiką pakeitė. Pas mus pasirodo viskas sprendžiama netgi ne likus trims, o tik dviem parom :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na taip, jau net beveik nebejuokinga. Gal yra savanorių parašyti apie tai įrašą - mielai leisčiau čia patalpinti...

    AtsakytiPanaikinti
  8. jei lff rytoj susitartu su mazeikiu nafta ir atpigintu bezina 20ct. a irgi piktintumetes, kad va paskutine akimirka taip atsitiko.. ir vietoj to, kad buciau sumokejas uz kelione 100lt db mokesiu 75lt.
    taip sakau todel, kad man atrodo tie pakeitimai visiems i gera buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  9. niekas ir nesiginčija dėl to ar dabartiniai laikai blogi. Bet principas blogas - juk galima buvo apie žiūrovus pagalvoti iš anksto ir iškart sutarti dėl tinkamos vietos ir laiko. O dabar gavosi kad susitarė bet kaip, pažiūrėjo kaip žmonės sureaguos, po keleto dienų pakeitė kelis kartus. O jei kas nors jau pasiėmė laisvą dieną nuvažiavimui į Marijampolę (ar kaip kitaip planus savo pasikoregavo pagal pirminius laikus), dabar visi planai griūna

    AtsakytiPanaikinti
  10. idomu ponas knutux kiek tu pats tokiu pasikoreagavusiu isivaziduoji yra? cia nebent zaideju laisvalaikio planus pakoreagavo... jei kas laisva diena pasieme tai kuo cia tada tas laikas blogas nepagaunu, ramiai gales rungtynems pasiruost:) jeigu ziurovai issikovojo is durno kauno vado normalu laika tai apie kazkokia netvarka, manau nebent durno kauno vado galvoje galima kalbeti...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Čia apie planų pasikoregavimą buvo hipotetinis atvejis. Vėl gi pasikartosiu, kad laiką su žiūrovais buvo galima paderinti iš anksto. Šitaip rezultatas gaunasi geras tiems keliems šimtams žiūrovų. Bet tiems kurie neis į stadioną (kitų klubų gerbėjams ir futbolu tik šiek tiek besidomintiems) šitokie kaitaliojimai tik dar labiau sustiprins įspūdį apie Lietuvos futbolo organizavimo „netobulumus“.

    AtsakytiPanaikinti
  12. carlos, o jei pirmadienį Šiauliai, Ekranas ir Banga vietos laikraščiuose paskelbė, kad rungtynės vyks X vietoj ir X valandą, o po poros valandų sužino, kad ir vieta ne ta, ir laikas ne tas, tai kaip jiems informuoti fanus, kad nuvyktų ten, kur reikia, ir tinkamu laiku?

    AtsakytiPanaikinti
  13. to anonimiskas tai tu suvoki kad patys siauliai, fbk, banga ir ekranas tokius debilnius laikus ir susiderejo, o po to fanu spaudimo deka pakeite... o informuot fanus galima tam paciam laikrastyje arba skelbimais arba belenkaip kitaip (ir isvis i vyjezdus vazineja beveik tik ultros tai jau patikek manim jie ne is laikrasciu info suzino, o ir kiti vaziuojantys manau pasitikrina)...

    AtsakytiPanaikinti
  14. Fanai tikrai nespaudė keisti FBK - Bangos laiko ar tuo labiau vietos (18 valandą Marijampolėje). Į kai kurių komandų rungtynes eilinių sirgalių nuvažiuoja ne ką mažiau negu ultrų. Apskritai, kalba ne apie tai, geriau ar blogiau gavosi (man, pavyzdžiui, asmeniškai geresnis yra variantas po pakeitimo), o apie tai, kad neturėtų būti rungtynių vieta ir laikas keičiamas likus porai parų.

    AtsakytiPanaikinti