2011-03-16

Trumpas išlindimas iš rūsio į viešumą

Ši savaitė pasitaikė visiškai neįprasta - nors šiaip susitikti su nepažįstamais žmonėmis vengiu, bet per dvi dienas turėjau net du susitikimus. Vienas susitikimas buvo dėl planuojamos A lygos svetainės, antrasis - su VMFD „Žalgirio“ komunikacijos vadovu dėl bendradarbiavimo (pagaliau buvo atsiliepta į mano iniciatyvą įtraukti klubus į manostadionas.lt projektą).

Taigi, antradienį susitikau su A lygos svetainės kūrimo iniciatoriumi ir panašu kad artimiausiu metu tokia svetainė atsiras. Pradžioje projektas bus tiesiog futbolinis.lt kaimynas, besinaudojantis tuo pačiu serveriu ir duomenų baze. Tiesiog informacija apie A lygą bus pateikta konkrečiau ir patogiau. Pagal pradinį planą tai nebus informacijos portalas (su naujienom, apklausom ir kitom įdomybėm), pritraukiantis žmones reguliariai lankytis, bet bus vieta, kur visada galima rasti lygos rungtynių rezultatus, lentelę ir statistiką.

O štai šiandieninis susitikimas su VMFD atstovu truko net 9 kartus trumpiau ir deja man visai nepatiko. Tikrai ne dėl VMFD požiūrio - gerbtina vien tai, kad nors ir su pavėlavimu, bet vis tik susitiko pakalbėti apie bendradarbiavimo galimybes. Labia nepatiko kad pagaliau įsitikinau, kad net jei kažkur giliai širdyje galėčiau sėkmingai pardavinėti savas idėjas, širdies paviršiuje nesugebėčiau nė vandens parduoti dykumoje pamatytam nuo troškulio mirštančiam žmogui. Na bent jau sužinojau, kad „Žalgiris“ bent iki liepos neturės namų stadiono ir iš „Sportimos“ keliaus žaisti į kitus miestus. Taip pat nors ir supratau, kad mano idėja nesudomino, išgirdau pažadą, kad jei tik parašysiu tekstą, įdės į Facebook'ą, o taip pat galėtų į kiekvienas rungtynes dalinti po abonementą (kai jau žais Vilniuje).

Taigi, artimiausiu metu vakarais skirsiu daugiau dėmesio A lygos svetainei, natūraliai daug mažiau jo liks futbolo enciklopedijai ir manostadionas.lt. Bet po to bent jau prie enciklopedijos tikrai grįšiu, dėl stadionų bus matyt.

6 komentarai:

  1. Dabar pagalvojau, prisiminęs Minijos atvejį, kad gal geriau viską (manostadionas.lt) reikėjo daryti su I lygos klubais, tie ne tokie mandri. Ir gal projektas būtų labiau pavykęs, o pavykus projektui gal būtų prabudę ir A lygos klubai. Gaila kad manostasdionas.lt projektas greičiausiai užges, bet kaip sakoma iš klaidų galima mokytis. Matau vieną didelį trūkumą Lietuvos futbolo internete, viskas yra išsibarstę, statistika (futbolinis.lt), naujienos (penalty.lt; efutbolas.lt), naujienos ir diskusijos (90min.lt), tinklaraščiai (tavo, pono pop ir kitų jau neegzistuojančių) akcijos-projektai, totalizatoriai (manostadionas.lt; 90min.lt; futbolinis.lt), transliacijos (futbolo.tv) viskas yra atskirai. Mums kurie lietuvišku futbolu domimės tai menka problema, jau esam įpratę ieškotis informacijos, bet tiems, kurie galėtų susidomėti, viską rasti yra baisiai sunku viską rasti, o ir ne jie turėtų tos informacijos ieškoti, o ji juos surasti. Geras daiktas, dabar kaip pagalvoji, buvo naujienų portalas - futbolas.lt su tinklaraščiais, šiokia tokia statiska, video, FutbolasLt laida, ekspertų apžvalgomis. Aišku iki tobulumo dar daug trūko, bet buvo geriausia ką turėjome nuo nepriklausomybės atgavimo laikų.

    Aš vis tikiuosi kad penalty.lt, efutbolas.lt, ar naujai sukurta alyga.lt, ar savanorių iniaciatyva sukurtas 90min.lt taps kažkuo panašia svetaine į futbolas.lt, o gal net geresne, kuri apjungs anksčiau minėtus dalykus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš turbūt nepritariu viso ko "apjungimui". Labiau norėčiau, kad būtų kokie 3 konkuruojantys portalai su savais žurnalistais, sava analitika, savo medžiaga. Tada galėtum rinktis kuris tau labiau patinka, o tokie dalykai kaip blog'ai ar pavienės "privačios" iniciatyvos, forumai ir pan. kaip tik ir turi būti visiškai nepriklausomos ir gyvuoti pusiau iš idėjos. Galbūt futbolas.lt dėl to ir nepasiteisino, kad norėjo visus pas save prisitraukti. O kodėl turėtų dabar tas pats "Futbolinio" autorius pasikavoti po futbolas.lt (ar kokio kito didelio portalo) etikete? Jei ten jo darbas, jo vargas, tai jokio noro visą turinį kažkam padovanoti. Žodžiu, daug čia diskutuot galima ta tema, bet esmė tame, kad pagrindinė būtina informacija privalo būti lengvai randama ir pasiekiama. Kažkas panašaus šiuo metu ir yra dabartinis futbolas.lt.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš tai net nežinau kuriai nuomonei pritariu - visko sujungimo ar visai atskirų projektų egzistavimui.
    Buvęs futbolas.lt portalas „viskas viename“ tikrai buvo neblogas kūrinėlis ir kiek žinau mirė ne dėl to, kad apjungimo idėja bloga (labiau dėl bendrasavininkų LFF ir ŪB išsiskyrimo). Bet toks portalas reikalauja padorių investicijų arba didelės masės savanorių-entuziastų (Lietuvos futbolo bendruomenėj surinkti kritinę savanorių masę nežinau ar realu).
    Iš kitos pusės būtų visai naudinga konkurencija, bet kad per mažas susidomėjimas Lietuvos futbolu neleidžia tos konkurencijos turėti. Kad ir dabar realiai lietuviško futbolo naujienų nišoje tėra viena padori svetainė penalty.lt, kiti arba apmirę (ivartis.lt) arba tik kopijuoja kitus.
    Taip kad sakyčiau, kad atskiras nišas (statistikos, naujienų, blogų-forumų) užpildantys projektai gali egzistuoti kaip savarankiški vienetai, bet galėtų tarpusavyje bendradarbiauti (pvz., penalty.lt kažkokiu būdu inkorporuotų statistiką iš futbolinis.lt, A lygos svetainė dėtų nuorodas į penalty.lt ir kitų naujienas, ir pan.).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai kad tie patys penalty.lt pradėjo labai skambia deklaracija apie originalų turinį, tačiau dabar tingi patys ir trenerius pakalbinti prieš taurės pusfinalius - pasitenkino tuo, kas buvo įdėta klubų svetainių. Telefonus gal pametė, ar ką...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na jei kuriate A lygos svetainę, būtų labai smagu, jei padarytumėte ir lygos "menedžerį". Kažkur prieš 4-5 metus buvo ar tai LFF ar futbolas.lt puslapyje. Labai smagi atrakcija.

    Be abejo, tokio lygio "menedžeris" kaip http://fantasy.premierleague.com/ . gal būtų ir perdaug ambicingas dalykas, bet paprastesnė žaidimo versija, gal ir nekainuotų didelių investicijų.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na gal labai sudėtinga ir nebūtų, bet pačioje pradžioje tai tikrai nepavyks, nebent po kokio mėnesio kito.

    AtsakytiPanaikinti