2011-03-09

Laukiame licencijų teikimo ceremonijos

Na ką gi, šiandien pagaliau atėjo ta ilgai laukta diena, kai vyksta Oskarųlicencijų įteikimo ceremonija. Keletas ištikimiausių futbolo entuziastų su nerimu laukia ir spėlioja kokia ta A lyga bus. Na o likę tikriausiai tik sukioja pirštą prie smilkinio ir spjovę į visą šitą cirką labiau domisi krepšiniu, tenisu ar kokiu kitu sportu (tais sportais, kur spėlioti reikia varžybų laimėtojus, o ne dalyvius).
Iš tų klausimų dar liko daug neatsakytų:

  • ar FBK tikrai nebus priimta dėl FIFA raštų? Kaip bebūtų gaila, rodos čia beveik garantuotas atsakymas „taip“
  • ar „Atlantas“ perims FBK žaidėjus ir finansavimą ir marionetės statusu dalyvaus A lygoje? Tokį gandą šiandien pamačiau 90min forume. Aišku čia labai patogus variantas užsispyrusiam šokėjui-verslininkui iš Kauno, bet labai negražu žiūrovų atžvilgiu - kadangi „Atlantas“ pernai tesugebėjo užimti 7 vietą I lygoje, po metų nutraukus virvutes (finansavimą) labai tikėtina, kad komanda nespės atsigauti ir po metų taps lygos autsaideriu - gresia Šilutės FK 2009-2010 m. scenarijus
  • ar bus du Vilniaus „Žalgiriai“ (vienas VMFD aukščiausioje lygoje, kitas - FK - I lygoje)
  • ar „Žalgiriui“ bus leista dalyvauti Europos taurėje? tikriausiai šito dar nesužinosime šiandien, tačiau spėju, kad bent jau licencija VMFD ir vėl nebus suteikta dėl 3 metų narystės nebuvimo.

Lyg ir per daug klausimų žinant, kad jau savaitgalį žaidžiamos pirmojo turo rungtynės.
Belieka tikėtis, kad LFF ne tik žodžiais kažką bandys keisti ir kitais metais jau sausio mėnesį žinosime bent preliminarų dalyvių sąrašą, o prieš kovą - ir tvarkaraštį.
Šiemet belieka sulaukti vakaro, kai klubai pradės teikti neoficialią informaciją apie suteiktas licencijas, o vėlai vakare tikriausiai pasirodys ir oficialioji informacija LFF puslapyje.

Na o belaukiant pagrindinio lietuviško futbolo pavasario įvykio neketinu pamiršti ir manostadiono.lt bei kitų lietuviškų įvykių.

ManoStadionas.lt naujienos

Neiškentęs svetainėje užsitęsusio štilio, pirmadienį prie stadionų sąrašo pridėjau Kretingos stadioną ir jau kitą dieną parašęs laišką „Minijos“ klubo atstovams labai greitai sulaukiau reakcijos - jų svetainėje buvo pridėta nuoroda į manostadionas.lt, o taip pat parašė ir laišką su stadiono puslapyje rastomis klaidom. Nors tai tik pernai į I lygą po pertraukos pakilęs klubas, daugumai A lygos klubų iš jų reiktų pasimokyti kultūringo elektroninio bendravimo.

Jaunių futbolas

Palangos Juzės turnyre žaidžianti U-19 rinktinė per dvejas rungtynes teįmušė 1 įvartį ir nesugebėjo įveikti nei „Minijos“, nei „Metalurgs“ dublerių. Aišku praleistas vienintelis įvartis lyg ir byloja apie pakenčiamą gynybą, bet draugiškose rungtynėse reiktų ne tik tobulinti gynybą, bet ir puolimą - gal net geriau pralošti kokia 3:6, nei sužaisti 0:0.


Moterų futbolas

Antradienį pradžiugino moterų rinktinė, užtikrintai 4:1 įveikusi Liuksemburgo moteriškes (tas pačias, kurios 2:0 įveikė lietuvių skriaudikes latves). Smagu, kad įvartį vėl pelnė jaunoji Sonata Vanagaitė, dar du pridėjo rezultatyviausia trijų pastarųjų A lygos sezonų žaidėja Rasa Imanalijeva (moterų A lygoje nuo 2007 m. pelniusi jau 103 įvarčius), o ketvirtąjį įvartį mušė geriausia 2010 m. gynėja Marija Stasiulytė. Taigi, nors užimta antroji vieta reiškia pasitraukimą iš tolimesnės kovos, moterų rinktinės pasirodymą galima vertinti teigiamai.

Gandai


Beje, kadangi dabar madinga skleisti gandus, paskleisiu ir aš gandą apie artimiausiu metu ketinamą kurti A lygos svetainę. Dar nesu tikras ar tai bus vadinama oficialia svetaine ir kas ten bus, bet tikiuosi savaitės bėgyje sužinoti daugiau.

4 komentarai:

  1. "labai negražu žiūrovų atžvilgiu - kadangi „Atlantas“ pernai tesugebėjo užimti 7 vietą I lygoje" - o tai kurią vietą I lygoje buvo užėmęs VMFD? Ar tai buvo gražiau nei "Atlanto" atveju? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na VMFD buvo užėmę aukštesnę vietą nei „Atlantas :)

    O dėl gražumo - ir taip, ir ne. Čia šiek tiek skirtingi dalykai. Pirma, „Žalgiris“ savo noru iš A lygos nepasitraukė. Antra, kai „Kruoją“ ar „Žalgirį“ iš I lygos dugno priėmė į A lygą, jie natūraliai stiprėjosi, tuo tarpu „Atlantas“ būtų prijungtas prie dirbtinio maitinimo (Ūkio banko) ir nežinia ar išgyventų tą dirbtinį maitinimą atjungus.
    Blogiausia, kad tą dirbtinį maitinimą kontroliuoja nestabilios psichikos žmogus, taigi esant netinkamam žvaigždžių išsidėstymui rėmimas gali būti nutrauktas sezono viduryje (tuo tarpu Kruoja, VMFD kiek užtikrinčiau galėjo planuotis savo biudžetus, todėl tikimybė staiga žlugti buvo mažesnė)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ai, tik nereikia apie "ne savo noru pasitraukė". To meto "Žalgiriui" vadovavusi boba buvo padavusi prašymą nuleisti FKŽ į I lygą. Pietų IV ir futbolininkai to nenorėjo ir įkūrė naują jurdinį vienetą, kuris apskritai turėjo viską pradėti nuo II lygos. Tad geriau baikim ieškoti visokių pateisinimų ir pripažinkim, kad Lietuvoj toks futbolo gyvenimas. Ir pernykštis "Žalgiris" nėra kuo nors pranašesnis už šiemetinį "Atlantą". Beje, "Atlantas" nuo ŪBIG maitinimo ir nebuvo atjungtas. Tik dozės mažesnės buvo, kol bastėsi žemesnėse lygose.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na gerai, nesiginčysiu ir tiek jau to - tegul priima Atlantą. Bet kažkuriuo metu vis tik LFF reiks užraukti šitą betvarkę. Tik blogai, kad tai nenutiks nei šiemet, nei kitamet.

    AtsakytiPanaikinti