2011-03-02

Futbolo įvykių apžvalga 10 dienų iki sezono pradžios

Iki naujojo futbolo sezono starto liko tik 10 dienų, tačiau mes (paprasti mirtingieji futbolo sirgaliai) A lygos dalyvių nesužinosime dar mažiausiai savaitę. Jei viskas vyktų pagal mano norimą planą (lygoje žaistų 11-12 komandų), jau po kiek daugiau nei savaitės „Sportimos“ manieže susitiktų „Žalgiris“ su FBK, Marijampolėje „Sūduva“ egzaminuotų „Dainavą“, Šiauliuose žaistų Šiauliai su Klaipėda, Gargžduose - „Banga“ su „Kruoja“, dar kažkur žaistų „Tauras“ su Mažeikiais (jei dalyvautų ir „Atlantas“, su jais namų rungtynes žaistų „Ekranas“ - tikriausiai Sportimoje). Deja, spėjant iš pusiau oficialių pripažinimų, kad LFF jau žino apie FIFA numatytas sankcijas Kauno FBK klubui, A lygoje dalyvaus tik 10 klubų ir kovo 12 dieną susitiks Ekranas-Dainava, Sūduva-Mažeikiai, Žalgiris-Klaipėda, Tauras-Kruoja ir Šiauliai-Banga. Na bet nepaeis nė 9 dienos ir viską sužinosime tiksliai.

Sparčiai artėjant sezonui padaugėjo ir futbolo įvykių. Pavyzdžiui, „Sūduva“ pasisamdė perspektyvų kiną, kuris moka „net“ dešimt angliškų žodžių. Na bet gal išmoks dar kelis pagrindinius rusiškus žodžius ir jau galės pilnavertiškai žaisti.

Dar vienas visai įdomus įvykis - antradienį pristatyta atkurtoji Baltijos taurė, kurią skulptorius atkūrė taip kūrybiškai, kad vienas atkūrimo iniciatorių G. Kalinauskas net paliko salę. Mačiau Facebook'e žmonės jau iš tos taurės šaiposi, kad padarydami ypač didelę ir sunkia taurę futbolininkai bando kompensuoti nepilnavertiškumo kompleksą (t.y. bent taip perspjauti krepšininkus). Man asmeniškai tik nuotraukose matyta taurė nepaliko kažkokio ypatingo įspūdžio - tiesiog trys diedai susikibę rankomis po futbolo kamuoliu. Gerai kad kamuolys primena tarpukarį, o štai diedai bent man pasirodė panašesni į robotus nei tarpukario futbolininkus.

Kitas įvykis - savaitgalį Palangoje prasidėsiantis Palangos Juzės turnyras, organizuojamas jau 53 kartą. Gaila, kad šios varžybos yra vienintelė Palangą su futbolu siejanti tradicija (na ir dar kartais vasarą rengiamas jaunių tarptautinis turnyras). Nors Palangoje yra ir šioks toks stadionas ir žiemos aikštė, miestas niekada nėra turėjęs padoresnės futbolo komandos. Nors čia iki 2005 m. ir žaidė „Gintaro“ komanda, bet tik apskrities pirmenybėse bei II lygoje, o po to visai išnyko. Tiesa, šiemet sukurta Palangos FK komanda, kuri žais Palangos Juzės varžybose, o vėliau turėtų žaisti ir Vakarų zonoje. Gal jiems gausis per kelis dešimtmečius sukurti futbolo tradicijų užuomazgas?

Moterų futbole irgi yra šiek tiek naujienų - Lietuvos moterų rinktinė po šiokios tokios pertraukos dalyvaus Europos čempionato atrankoje. Tačiau kai priešininkės yra Liuksemburgo ir Latvijos komandos, o rinktinės treneriai pareiškia, kad visai realu grupėje užimti 4 vietą, spėju kad šansų kažką parodyti lietuvaitės neturi.

ManoStadionas.lt naujienos

Svarbiausia naujiena - antradienį laimėtas pirmasis prizas. Burtų keliu (deja, be liudininkų) išsiaiškinau, kad pirmąjį 100 Lt vertės prizą laimėjo tauragiškis Simas Balis. Prizo jis kol kas neišsirinko, taigi ir pinigai dar neišleisti.

Susisiekti su klubais dar nepavyko - laiškus nusiunčiau 4 klubų atstovams (pagal kontaktus jų svetainėse), bet nei vienas neatrašė net mandagaus „ačiū, mūsų tai nedomina“. Kadangi Mažeikiai ir „Tauras“ net ir be raginimo pareklamavo projektą savo puslapiuose, liko dar 5 didesnieji klubai, kuriems reikia parašyti, bet jau svarstau kad gal laiško formą pasirinkau netinkamą ir visi tik pradėję skaityti ištrina laišką kaip spam'ą.

Dar šią savaitę buvau informuotas apie šiokią tokią svetainėje buvusią klaidą, dėl kurios ne visiems žmonėms veikė draugų kvietimas. Klaidą šiaip ne taip pavyko diagnozuot ir pataisyti, deja jei su klubais nesusiderėsiu, iš to nebebus jokios naudos.
O štai šiandien ilgai delsęs ir skaudančia širdim sumokėjau stadionų paišytojams likusį užmokestį (75 Lt).

11 komentarų:

  1. Jei Šiauliams "leidi" žaisti Šiauliuose (spėju ant dirbtinės dangos), tai kodėl Ekranui neleidi to paties ant tokios pat dangos Panevėžyje? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pagal tai, kad Šiauliai taurės pusfinalio „namų“ rungtynes žais Marijampolėje, spėju kad ir čempionato rungtynių jiems niekas neleis žaisti Šiauliuose.
    O dėl Panevėžio - tiksliai net nežinau ar ten pilnų matmenų aikštė ir kadangi „Ekranas“ čia nežaidžia net draugiškų rungtynių, natūraliai neatrodo kad jie čia galėtų žaisti čempionato rungtynes.

    AtsakytiPanaikinti
  3. del moteru futbolo tai tamsta labai cia pesimistiskai, labai nsutebciau jei latviu nepadarytume, apie liuksemburga nelabai ka zinau, o makedones irgi uz musu merginas bent teoriskai silpnesnes...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Prieš porą metų tikėjau, kad moterų futbolas Lietuvoje turi kažkokias perspektyvas. Po to kažkaip mano įspūdžiai apie moterų futbolą keitėsi ir dabar linkstu prie nuomonės, kad Lietuvos moterų futbolas įsisukęs uždarame rate ir tikrai nejuda į priekį.
    Norėčiau būti neteisus, bet tokia jau ta mano nuomonė.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atidarant aikštę Panevėžyje rašė: "Penktadienį Panevėžio futbolo akademijos (PFA) stadione buvo pristatyta nauja dirbtinės dangos standartinių matmenų futbolo aikštė". Apskritai LFF tik standartinėms aikštėms ir duoda danga. Kodėl draugiškų ten nežaidė, tai reiktų Ekrano klaust (apskritai jie Lietuvoj ne tiek ir daug žaidė). Kaip bebūtų, manau, kad nei Šiauliai, nei Ekranas ant savo dirbtinių dangų neloš dėl labai paprastos priežasties - visa kita infrastruktūra nepritaikyta oficialių rungtynių organizavimui (turi būti pakankamas kiekis persirengimo kambarių, teisėjams skylė, apsauga nuo žiūrovų ir t.t., ir pan.).

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kad lyg ir LFF duodami dangą liepia klubui pasirūpinti minimalia infrastruktūra? Nors gal tik 500 kėdučių liepia sudėlioti.
    Šiaip sakyčiau kad kol tikra žolė sužaliuos galėtų ir ten leisti žaisti, bet spėju kad tai nėra labai realu, tai Ekranui lieka žaisti Vilniuje, o Šiauliams - Marijampolėje ar Gargžduose

    AtsakytiPanaikinti
  7. Praktiškai jau gali dėlioti tvarkaraštį 10 komandų :) Plius, tikriausiai bus kai kurie 1 ir 2 ratų šeimininkų sukeitimai, kad nereiktų visų grūsti į Marijampolę.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kiek suprantu, šeimininkų sukeitimas tikrai gresia Tauro-Kruojos poroje (nes „Tauras“ planuoja pirmą ratą žaisti svečiuose), tada bent pirmam ture gautųsi Vilniuje Ekranas-Dainava ir Žalgiris-Klaipėda, Marijampolėje - Sūduva-Mažeikiai ir Šiauliai-Banga, o Gargžduose - Tauras-Kruoja.

    Beje, kodėl jau galima dėlioti 10 komandų - gal jau LFF oficialiai pareiškė ką nors?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Oficialiai bus paskelbta kovo 9. Manyk, kad tau pasisekė ir sužinojai anksčiau :) O dėl sukeitimo tai įjunk aukštesnę pavarą :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. tai kad jau su makedonem isvykoj 1:1 suzaide merginos, tai hmm kad paskutines butu labai nustebciau...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na makedonės tikriausiai įveiks latves, taigi viskas labai priklauso nuo rytojaus rungtynių - jei lietuvaitės įveiks latves, gali pakovoti ir dėl pirmos vietos. To joms ir palinkėčiau.

    O šiaip aš tikrai esu už Lietuvos moterų futbolą, tik prieš moterų futbolo asociaciją su netinkamu požiūriu (tiesa, čia tik mano neargumentuota nuomonė).

    AtsakytiPanaikinti