2011-02-11

Eksperimento naujienos iki sezono likus 4 savaitėms

Po šiokios tokios pertraukos vėl tęsiu pasakojimą apie manostadionas.lt svetainės gamybą. Po ilgo laukimo antradienį pagaliau gavau likusius stadionų paveikslėlius ir galutinai nusivyliau. Supratau, kad ten taip blogai, kad minimalios korekcijos tikrai nepadės, taigi pinigai tikrai išmesti į balą. Šiandien gavau pagal mano pastabas „pakoreguotas“ versijas, kurios neatrodo profesionaliau. Taigi, dabar reikia sugalvoti ar mokėti likusius pinigus, o vėliau teks nuspręsti kuo tuos paveikslėlius pakeisti (gal vis tik teks pereiti prie nuotraukų).

Svetainės dizaineris nenuvylė ir labai operatyviai pateikė visai padorų dizaino variantą, už kurį teko suploti 240,35 Lt (tiesa, tiesiogiai pinigų gauti jis nenorėjo, tai su atsiskaitymu truputį teko pavargti). Patį dizainą jau greitai bus galima pamatyti svetainėje (kol kad neatskleisiu kaip viskas atrodys, kad negadinti siurprizo).

Vis dar galvoju kaip reiktų „užkabinti“ žmones, kad jie su malonumu į svetainę pritrauktų draugus ir pažįstamus. Viena iš idėjų - dovanoti 50 litų vertės prizą pirmam pritraukusiam 50 draugų, 100 litų - pirmam pritraukusiam 100 draugų ir t.t., bet taip tik „nusipirksiu“ tiek registruotų naudotojų, kiek litų sukišiu, o daug draugų nesitikintys pritraukti nebus motyvuoti visiškai. Kadangi tokioje 'referral' rinkodaroje aktyviausi galėtų būti moksleiviai (taip įtariu, kad tokius pagyvenusius veikėjus kaip aš būtų sunkiau sudominti - dabar visi labai atsargiai žiūri į bet kokius „nemokamus“ pasiūlymus), gal verta pagalvoti apie galimybę žmonėms jungtis į grupes, pavyzdžiui galėtų vienos mokyklos mokiniai susiburti į grupę ir jau grupės varžytųsi dėl aktyvumo. Bet čia irgi reikėti motyvuojančio apdovanojimo (mokyklų atveju - tai galėtų būtų futbolo inventorius ar jų miesto komandos atvykimas sužaisti draugiškas rungtynes su mokyklos komanda), ko kol kas irgi negaliu pasiūlyti.

Na bet nėra ko čia nusifantazuoti. Kadangi biudžete po visų atsiskaitymų su dizaineriais liks virš 1500 Lt, reiktų tuos pinigus paskirstyti taip kad liktų visiems metams. Devyniems mėnesiams (nuo kovo iki lapkričio) galima būtų skirti po 50 litų vertės prizą (viso - 450 Lt), tada dar virš tūkstančio lieka metų gale lošiamiems prizams - galima būtų daryti pagrindinį 500 Lt vertės ir du mažesnius prizus. Kažkaip sumos atrodo mažokos, bet gal pavyks sugalvoti ką čia už 50 litų galima pasiūlyti tikslinei auditorijai (moksleiviai, studentai ir kiti aktyvūs interneto naudotojai), kad tai juos motyvuotų kviestis draugus. Mokėčiau bendrauti su žmonėmis, galima būtų pamėginti išsiprašyti futbolo klubų skirti kas mėnesį po nemokamą abonementą į visas sezono varžybas - būtų visai geras prizas. Tačiau čia vėl nukrypau į fantazijas - kol nesurinksiu dešimčių tūkstančių anonsus stebinčių žmonių (kas tikrai kol kas atrodo kaip utopija), klubai nė iš tolo nežiūrės į šią svetainę, bijau kad kai kurie nepajudintų nė piršto jei surinkčiau ir 10000 jų stadiono gerbėjų :D.

Futbolo įvykiai

Futbolo įvykių per daug nebuvo, na bet vasariui tai įprasta. Keletą draugiškų rungtynių sužaidė sezonui besiruošiančios komandos, rezervinė („B“) rinktinė sužaidė rungtynės su U-21. Pastarosios rungtynės įdomios tuo, kad iš anksto Žutauto nuvertinta pirmoji įmušė įvartį ir rezervinė rinktinė nelabai užtikrintai 2:1 laimėjo prieš jaunimą. Nežinia ar čia reiktų džiaugtis stiprėjančia būsima futbolininkų karta ar tiesiog į rezervinę rinktinę susirinkusieji nebuvo motyvuoti žaisti abiem kojom?

Savaitgalį ir vėl nusimato nemažai draugiškų rungtynių - šiandien Marijampolėje žaidžia „Sūduva“ su „Daugava“, rytoj „Banga“ žais su „Metalurgs“, Šiauliuose vietos FK - su Jelgava, Marijampolėje „Tauras“ su „Wigry“ ir FBK su „Atletu“, Vilniuje „Žalgiris“ - su „Kruoja“. Marijampolėje dar turėtų žaisti ir „Dainava“, tačiau nepavyko atkapstyti jų varžovo. Taigi, iš potencialių A lygos dalyvių savaitgalį nežais tik Mažeikiai (jie žais trečiadienį), „Ekranas“ (išvykstantis į Ispaniją) ir Klaipėdos FC (ši komanda vis labiau primena pernykštį Atletą, kuris lyg ir norėjo į A lygą, bet ne per daug tam ruošėsi, o po to taip ir liko su 0 taškų).

3 komentarai:

  1. O tu bent pabandyk kreiptis į klubus. Gal kas nors ir teigiamai sureaguos. Gal ir kokią stadiono nuotrauką leis naudoti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai prisimenu savo patirtį bandant elektroniškai susisiekti su apskričių federacijom ir kai kuriais klubais, rankos nekyla dar kur nors kreiptis. Bet gal su A lygos klubais rimčiau būtų, reiks gal vėliau pamėginti - gal netyčia bent 1 klubą įtikinsiu projekto perspektyvoms.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puiki manostadionas.lt idėja! Juk turi ir Lietuvoje sporto karalius tapti ne trečiarūše sporto šaka.

    Man ir tie paveikslėliai atrodo visai gerai, nors aišku reikėtų žiūrėti prie galutinio dizaino varianto. Be to, manau, prie kiekvieno stadiono aprašymo gali (o ir turėtų) būti ir keletas jo nuotraukų.

    Taip pat manau ateityje reikėtų daugiau informacijos bei "interaktyvumo". Galėtų buti ne tik planuojamų rungtynių anonsai, bet ir įvykusių aprašymai (ar bent jau nuorodos), stadiono lankomumo ir kita statistika, pateikiama kiekvienam stadionui (tarkim, nuo to, kiek stadione įmušta įvarčių, iki kokia stipriausia Europos komanda ten yra žaidusi, ir t.t. ir pan. Man, statistikos gerbėjui, tai būtų įdomu). Dar viena iš galimų idėjų - spėti stadione anonsuojamų rungtynių rezultatą ir rinkti geriausią konkretaus stadiono "orakulą". Aišku atsiliepimai apie stadioną, ar rungtynes - tai būtinas ir savaime suprantamas dalykas.

    Ir žinoma, abonementas į stadiono rungtynes būtų geriausias stimulas žmonėms prisijungti prie projekto, o klubams tai tikrai daug nekainuotų.

    AtsakytiPanaikinti