2011-02-24

Projekto starto įvertinimas

Praėjus šiek tiek laiko nuo manostadionas.lt starto jau galima šiek tiek įvertinti pirmuosius pasiekimus.

Vos tik pirmadienį paskelbiau apie oficialią pradžią, per valandą prisiregistravusių padvigubėjo, vėliau iki vakaro prisidėjo dar panašus skaičius ir buvo jau netoli 50 žmonių. Gal ir nedaug, bet ne taip ir mažai žinant kad aš pats reklamavau gana siauram rate (1200 gerbėjų turinčiame enciklopedijos facebook'o puslapyje, tik antradienį įdėjau reklamėlę futbolo enciklopedijoje), dar beveik iškart po mano pareklamavimo apie projektą paskelbė Šiaulių klubo FB puslapis ir kažkas parašė miestai.lt forume. Tačiau nors rezultatai lyg ir atitiko lūkesčius, pirmas įspūdis nebuvo ypač geras - inercijos nebuvo, draugų kvietimo sistema praktiškai neveikė. Iki antradienio tik trys stadionai (Šiaulių, Marijampolės ir Vilniaus) surinko dviženklius gerbėjų skaičius.

Antradienis buvo visai blankus, o štai trečiadienį prisijungęs iš pat ryto išsigandau, kad per naktį įspūdingai daug žmonių prisijungė prie Tauragės stadiono, kuris iki tol buvo surinkęs tik porą gerbėjų. Paaiškėjo, kad antradienio vakare apie projektą paskelbė fktauras.lt ir ironiška, bet savam stadione pirmą pusmetį negalėsiantys lankytis tauragiškiai savo stadioną pavertė akivaizdžiu lyderiu, 4-5 kartus lenkiančiu artimiausius persekiotojus. Tai labai gerai parodė, kad klubų pagalba tikrai naudinga. Beje, po paskelbimo Tauro puslapyje ne tik gerokai padaugėjo besiregistruojančių (trečiadienio vakarą tokių jau buvo virš 100), bet ir iš dalies suveikė „verbavimo“ sistema (bent po 3 draugus pakvietė 4 tauragiškiai, vienas jų pakvietė net 8). Beje, daugiausiai žmonių pritraukė pirmasis kažkada prie sistemos prisijungęs žmogus, o 3 jo pakviesti draugai jau ir patys pakvietė po 2-7 žmones, taigi jis netiesiogiai jau atsakingas bent už 18 žmonių pritraukimą).

Šiandien ryte suaktyvėjo Panevėžio stadiono gerbėjai, sparčiai aplenkę daugelį stadionų, bet prie Tauragės nepriartėjo. Panašu, kad nuoroda buvo pareklamuota kažkokiam puslapyje ar forume, bet neatsekiau kur.

Taigi, prisijungusiųjų skaičius beveik viršijo lūkesčius (pirmadienį galvojau, kad 150 prisijungusių po savaitės būtų visai gerai, o dabar praėjo tik kelios dienos ir šis skaičius beveik pasiektas), dabar aktyviai ruošiuosi antrai plano daliai - klubų įtraukimui į visą procesą.

Antras etapas


Kadangi antrojo etapo metu reikia sudominti projektu daugelį klubų, pastaruosius porą vakarų kurpiau laišką klubams> Kadangi pirmas įspūdis gali nulemti projekto sėkmę, laišką vis po truputi perrašinėju, bet vis nesu patenkintas. Taigi, įdėsiu laiško preliminarią versiją čia, gal kas nors konstruktyviai pakritikuos ar pasiūlys ką papildomai įrašyti:
Sveiki,
Aš atstovauju pelno nesiekiančią futbolo populiarinimo svetainę ManoStadionas.lt ir norėčiau jūsų klubui pasiūlyti bendradarbiauti. Svetainė kuriama visuomeniniais pagrindais ir yra skirta skatinti A lygos lankomumo didėjimą. Jos principas labai paprastas - žmonės nemokamai registruojasi, kad vėliau būtų informuojami apie rungtynes savo miesto stadione.
Kadangi svetainė kuriama savanorių, nepriklauso jokiai organizacijai ir negeneruoja jokių pajamų, projekto išjudinimui būtų labai naudinga futbolo klubų pagalba. Nekalbu apie finansinę pagalbą - bendradarbiavimo būdų gali būti įvairių ir mes svarstysime bet kurį jums priimtiną.
Jūs kaip klubo atstovai galite minimaliomis pastangomis labai ženkliai padėti projektui, o projekto populiarumas būtų naudingas ir jūsų klubui - kuo daugiau žmonių domėsis ir seks jūsų miesto stadiono naujienas (rungtynių anonsus), tuo daugiau jų ateis į stadioną. Svetainė tuo pačiu bus ir papildomas kanalas informuoti apie įvairias stadione vykstančias akcijas (nuolaidas, nemokamas rungtynes ar pan.).
Siūlome bent keletą bendradarbiavimo būdų, taigi jūs turite pasirinkimo laisvę:

  • Naujienos publikavimas (klubo svetainėje ir Facebook puslapyje) su paraginimu palaikyti savo miesto stadioną.
  • Klubo treniruotes lankančių vaikų paraginimas pareklamuoti projektą savo aplinkoje (mokykloje). Nors atrodytų, kad iš moksleivių daug tiesioginės naudos nebus, tai yra viena aktyvesnių visuomenės grupių internete, galinti netiesiogiai pasiekti tikslinę auditoriją - futbolu aktyviai dar nesidominčius žmones, kurie potencialiai galėtų tapti stadionų lankytojais.
  • Pasiūlymas aktyviausiems stadiono reklamuotojams (kviečiantiems draugus) skirti prizus (tai gali būti bilietai į rungtynes, abonementai, marškinėliai su žaidėjų parašais ar pan.). Svetainėje jau įdiegta pakviestų draugų skaičiavimo sistema, jums tereiktų nuspręsti kokius ir kiek prizų galėtumėte skirti. Tokią priemonę  derinant su ankstesnėmis nauda būtų maksimali.
Taip pat norėtumėm išklausyti ir jūsų pasiūlymus kaip galėtumėm bendradarbiauti. Vis tik mes lygiai kaip ir jūs esame suinteresuoti futbolo populiarėjimu. 
Nekantriai lauksime jūsų atsakymo
Tai tiek žinių, šiuo metu nekantriai laukiu licencijavimo komisijos posėdžio, po to lauksiu rinkimų (vis neapsisprendžiu kuri partija Vilniuje sporto užimtumu labiausiai rūpintųsi), o kitą savaitę pradėsiu antrą reklamavimosi etapą.

5 komentarai:

  1. Jau anksčiau norėjosi pasakyti pastabą, kad rašai netinkamą formuluotę: "ne pelno siekiančią". Turi būti "pelno nesiekiančią".

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū už komentarą, pasitaisysiu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Panevėžio "Ekranas" savo facebooke pareklamavo (čia apie šią pastraipą: Šiandien ryte suaktyvėjo Panevėžio stadiono gerbėjai, sparčiai aplenkę daugelį stadionų, bet prie Tauragės nepriartėjo. Panašu, kad nuoroda buvo pareklamuota kažkokiam puslapyje ar forume, bet neatsekiau kur.)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žinai, kažkaip keistai skamba "Mano stadionas. Neįkyri informavimo apie rungtynes priemonė." Galbūt geriau "Mano stadionas. Nepraleisk savo komandos rungtynių!" arba kad ir dažnai naudojama frazė "Nelik nuošalėje!". Mano subjektyvia nuomone, rimčiau skambėtų liepiamosios nuosakos frazė.

    AtsakytiPanaikinti
  5. pakoregavau, man tas „nėįkyrus informavimas“ irgi nelabai lipo - pradžioj galvojau kad šitokį tekstą perskaitę žmonės neišsigąs kad čia tik dar vienas būdas susirinkti kontaktus ir užversti reklamomis, tačiau taip kaip surašiau tekstas neatrodė profesionaliai.
    Beje, ačiū už pastabą.

    AtsakytiPanaikinti