2011-02-22

LFF taurės pusfinalio poros - pasvarstymai

Bandydamas pesimistiškai galvoti apie manostadionas.lt startą, šiuokart parašinėsiu mintis apie gan svarbų šiandienos Lietuvos futbolo įvykį - LFF taurės burtus, kurie išaiškino pusfinalio poras FBK-Banga ir Šiauliai-Ekranas. Nors Lietuvoje taurės turnyras yra nepelnytai nepopuliarus, pusfinalis bus daug lemiantis Šiaulių FK, „Bangai“ ir FBK - pergalės atveju šių komandų visas sezonas gali apsiversti aukštyn kojomis dėl iškovoto kelialapio į Europos lygą.

Kadangi dar pernai buvo žmonių, teigiančių, kad LFF iš anksto numatė „Bangai“ kelialapį į Europos lygą (dėl rinktinės vyr.trenerio), tik ištraukus burtus vienam forumų iškart atsirado šio sąmokslo šalininkų, teigiančių, kad kitaip ir būti negalėjo. Aišku neturiu įrodymų kad ta sąmokslo teorija yra melas, bet kažkaip motyvas tokiai teorijai per silpnas, o ir šiaip juk bet kuriuo atveju buvo 33% tikimybė, kad „Banga“ žais su FBK (tokia pat tikimybė buvo ir žaisti su Šiauliais - spėju kad tas variantas sąmokslo regėtojams taip pat būtų „įrodymas“).

Bet esmė ne sąmokslo teorijose, žymiai įdomiau, kad burtai buvo gana nepalankūs daug lūkesčių dėl taurės turintiems Šiauliams - dabar bus daug sunkiau planuotis Europos lygą (ir atitinkamą finansinę injekciją), tačiau „Ekranas“ nėra ypatingai motyvuotas laimėti taurę, taigi Šiauliai dar turi šansų patekti į finalą. To jiems ir palinkėčiau - tada finalas būtų labai intriguojantis.

Vis tik realiau, kad kelialapį į Europinį turnyrą gaus viena antrosios poros komandų. Gaila, kad „Banga“ su FBk nesužaidė planuotų draugiškų rungtynių - būtų aiškesnis lygio skirtumas. O kol tas skirtumas neaiškus, mano manymu FBK dabar per daug susilpnėjusi, taigi teikiu pirmenybę „Bangai“ - dar vienas privalumas gargždiškiams, kad antrosios rungtynės turėtų vykti Gargžduose, taigi pirmos realu kad vyks Marijampolėje ir FBK neturės realaus namų stadiono pranašumo.

Dar vienas įdomus klausimas - kur vyks finalinės rungtynės? Bent jau aš kol kas nepastebėjau informacijos apie tai, bet spėju kad realiausi kandidatai būtų Alytus ar Vilnius. Aišku ketvertuke neliko ir Marijampolės, bet ten jau vyko pernykštis finalas, labiau Alytus su savo naujuoju stadionu būtų visai vertas finalo (paskutinį kartą čia finalas vyko 2002 m.), nors LFF gali nuspręsti finalą rengti ir savo nuosavame Vėtros stadione.

5 komentarai:

  1. del finaliniu rungtyniu tai, manau, kai bus aisku, kas finale zais, tada ir paskelbs...o del konspiracijos teoriju, tai ne tamstai reiktu irodynet kazka, o tiems kuriems jas sugalvoja, bent kazkoki pseudo irodyma duot, ens cia yra irodymo anstos perkelimas pvz., irodyk man kad neegzistuoja mazi zali zmogeliukai valdantys musu federacija...

    AtsakytiPanaikinti
  2. "Šiauliai" patys iš trijų galimų variantų išsitraukė "Ekraną", o vėliau beliko tik išsiaiškinti, ar FBK, ar "Banga" turės pirmas žaisti namie. Tai bet koks sąmokslas iškart turėtų išsisklaidyti kaip dūmas. Aišku, teorijų kūrėjams tai nė motais :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiek buvau burtų traukimuose, niekad nebuvo nieko panašaus į sąmokslo teorijas. O kai fbkai pernai verkė, kad susąmokslavo ir jiems ištraukė Atlantą, tai šitai padariau aš.

    AtsakytiPanaikinti
  4. UCCMas, o tai skolą už padėjimą sąmokslą įvykdyt jau atgavai, ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atgavau už visus sąmokslus. Traukiau traukiau taip, kaip reikia burtus, o Sakuona po to atsilygino...

    AtsakytiPanaikinti