2011-02-03

Vasaris - metas busti futbolui

ManoStadionas.lt

Pirmadienio vakare pastebėjau, kad nors ir visur svetainėje parašyta, kad naudotis ja pavojinga, vienas tauragiškis išdrįso ir prisijungė prie sistemos, taip tapdamas pirmuoju registruotu dalyviu. Jo dėka Tauragės stadionas visą savaitę užtikrintai pirmauja populiariausių sąraše :)

Paveikslėlių paišytojai visą antradienį pramiegojo, sukeldami įtarimus, kad nepabaigs darbų ir reiks paišytis stadionus pačiam :). Tik trečiadienio ryte gavau laiškelį su jau prieš tai siųstų stadionų paveikslėliais ir patikinimu, kad per kelias valandas bus baigti kiti. Deja, ketvirtadienį gavau tik 5 stadionų paveikslėlius (4 pakenčiamai atrodančius, Marijampolės visai kreivą). Tikiuosi kad iki kitos savaitės vidurio

Trečiadieni pagaliau pribaigiau pirmųjų pageidavimų įgyvendinimą - jau galima įvesti atsiliepimus apie stadionus, taip pat sudėtos žemėlapių nuorodos daugumai žemėlapių.

Kadangi po poros savaičių jau būtų galima oficialiai startuoti svetainę, pradėjau galvoti kaip reiktų sudominti žmones. Pagrindinė svetainės reklamavimo jėga bus patys dalyviai (vieni kvies draugus iš meilės futbolui, kiti trokšdami prizų), tačiau kad procesas pajudėtų, reikia surinkti kritinę žmonių masę. Kadangi mokama reklama į biudžetą netelpa, belieka tik sugalvoti kaip suintriguoti žmones dar prieš projekto startą, o gal net kažkiek mistifikuoti (galėčiau parašyti biografinę knygą, kurioje aprašyčiau kaip susirgęs leukemija susidomėjau bendruomenine veikla - prisidėjau prie lietuviškos Vikipedijos kūrimo, o vėliau „praregėjau“ ir pradėjau kurti futbolo populiarinimo svetaines, tik nesu tikras ar esu pasiruošęs tapti „vieša“ asmenybe). Laiko dar yra, tai gal ką nors ir sugalvosiu, o jei ne, tai tikiu kad bent jau prizų norintys moksleiviai prisidės reklamuodami projektą (tai labai neįtakos stadionų lankomumo šiemet, bet ateityje galėtų).

Futbolo įvykiai

Lietuvių futbolininkai sausio paskutinėm dienom migravo į mažai girdėtus klubus - E. Majus į Teherano „Steel Azin“, M. Papšys į Pršybramo FK, o štai Velička išvarytas iš Škotijos ir net gali grįžti žaisti Lietuvoje. Tuo tarpu LFF paruošė nuostatų projektą, kuriame yra neblogų pakeitimų - klubai privalės pranešti apie dalyvavymą lygoje iki sausio pradžios (tikėsimės, kad dar po metų kitų terminas bus paankstintas), numatytos pereinamosios rungtynės I lygoje 2 vietą užėmusiai komandai, apiforminti taurės pakeitimai (ankstensnis A lygos klubų dalyvavimas).

LFF drausmės komitetas pagaliau apsisprendė kaip bausti „Ekraną“ dėl A. Vertelio peržiūros, tačiau bausmę skyrė gerokai švelnesnę nei norėjo FBK (šie norėjo 10 tūkst. litų kompensacijos, tikriausiai už moralinę žalą bei draudimo panevėžiečiams registruoti naujus žaidėjus). „Ekranas“ tuo metu poilsiauja (t.y. ruošiasi sezonui) Druskininkuose ir pasirašinėja sutartis su brazilais bei serbais.

Paskaičius futbolo forumus galima rasti gandų, kad Klaipėdos FC ne be reikalo sezonui ruošiasi skystokai - pagal gandus jie net nesiruošia dalyvauti A lygoje. Jei tai pasitvirtintų ir FBK paskutinę akimirką nepradėtų krėsti pokštų, aukščiausioje lygoje turėtume 10 komandų ir normalų 4 ratų čempionatą.

Na ir įdomiausias savaitės įvykis - 2013 m. U-21 čemionato atrankos burtai, kurie lietuvių jaunimui lėmė didesnę 6 komandų grupę, kurioje lyg ir nėra „grandų“, tačiau lengviau įveikiama atrodo tik Malta, kitos komandos atrodo priestiprės - Suomija (su šios šalies jauniais lietuviai susitiko 2009 m. atrankoje ir abu kartus pralošė, o suomiai užėmė 1 vietą grupėje), Slovėnija (irgi žaista 2009 m. atrankoje, tada lietuviai tarpusavio rungtynėse iškovojo tik tašką), Švedija ir Ukraina.

3 komentarai:

  1. Jei galima pasakysiu keletą savo pastebėjimų (ne išvadų:) ):

    Manau pasakymas - "Lankymasis futbolo stadione - greitai plintanti mada!" - nelabai tiktų. Niekas nesusidomi kokiu nors dalyku, jeigu jam tiesiai pasakoma jog tai mada (tuo labiau kai tai nelabai atitinka tikrovę), kiekvienas juk nori būti bent šiek tiek originalus, o ne avinas bandoje. Dėl to reagavimas gali būti priešingas. Gal labiau tiktų, tarkim - "Atrask futbolą savo mieste!", "Kur miestai kovoja ne sms'ais.. :)" (pastarasis gal labiau "ant bajerio") ir panašūs, akcentuojant gimtą miestą, originalumą (bet ginkdie ne tiesmukai).

    Pripažinsiu šiek tiek skeptiškai žiūriu į tavo šitą iniciatyvą, nes ji šiek tiek utopiška, bet skeptiškai žiūrėjau ir į futbolo enciklopediją :) Tačiau nors jinai ir talpina daug naudingos informacijos, bet, MANO NUOMONE, nelabai patogu ja naudotis ir vizualiai galėtų geriau atrodyt, pvz tekste per daug pabraukimų, paryškinimų, pavirtimų bei viena su kita nederančių spalvų, bijau kad ir manostadione panašiai ar dar blogiau nebūtų, nes jau dabar pan atrodo (atleisk, kad darau išvadas iš to kas yra, bet jeigu viešai publikuoji nebaigtą produktą tai, spėju, turbūt nori išgirsti kitų nuomonę, konstruktyvią kritiką). O tam visam išvengti nebūtų galima naudoti kokio svetainės šablono iš wordpress'o, blogspot ar pan. , ir jį šiek tiek modifikuoti ir pritaikyti tam ką nori padaryti(nes rimti dizaineriai per brangūs, o pigesni - diletantai, ką įrodė ir paveiksliukų paišytojas). Kaip pavyzdys 11m.lt, kuris vizualiai labai neblogai atrodė.

    O dėl asmeniškumų, manau geriau jų venk, dauguma žiūrės nerimtai ir nepatikliai į žmogų, kuris aukoja 2000 litų ir savo laiką tam, kad daugiau žmonių susidomėtų lietuvišku futbolu. Geriau būk futbolo enciklopedija, o ne Andrius bent jau šitam projekte :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir dar ..
    Gal vietoj tų paveiksliukų geriau naudot nuotraukas (tik gaila ne visi stadionai užbaigti), labai neblogai atrodo lff.lt stadionai ir jų aprašymai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Su nuotraukų naudojimu tai bėda, kad reikia susirankioti leidimus tas nuotraukas naudoti, be to visos nuotraukos skirtingų žmonių kai fotografuotos, tai dingsta vientisumas (pagal mano viziją turėjo būti vienodo stiliaus 3D modeliai kiekvieno stadiono, kurie būtų atrodę visai neblogai, tik su realizacija nenusisekė).

    Dėl komentaro apie svetainės šūkį (apie madas) tai yra tiesios ir "Atrask futbolą savo mieste!" tikrai skamba daug geriau (tikiuosi nesiskaitys plagiatas jei panaudosiu :)

    Apie enciklopedijos nepatogumą - tikra tiesa, šitą problemą aš žinau ir turiu įvairių minčių kaip ten padaryti patogiau. Dizaino paieškos irgi yra planuose.

    O dėl kokių nors egzistuojančių šablonų reikės pamąstyti ir bent jau laikinai sudėti (su dizaineriais bent jau šiame projekte esu linkęs surizikuoti - gal netyčia sukurs unikalią mielai atrodančią išvaizdą)

    Dėl asmeniškumo/formalumo aš kaip tik galvojau kad asmeniškumai šioje vietoje sukeltų didesnes bangas (kadangi čia skirtingai nuo futbolo enciklopedijos reikia momentinio poveikio, o ne ilgalaikio įvaizdžio), bet gal aš ir klystu. Reiks apie tai dar pamąstyt.

    O šiaip ačiū už komentarus - noriu išgirsti visokią nuomonę, kitaip tikrai nerašyčiau apie projekto eigą

    AtsakytiPanaikinti