2011-02-21

Manostadionas.lt tyliai startuoja

Projektas Manostadionas.lt visą savaitę balansavo ant oficialaus starto ribos - vis sugalvoju kaip galima patobulinti ir nesiryžtu skelbti pradžią. Per savaitę spėjau perdaryti registravimosi sistemą (dabar turėtų būti kažkiek intuityviau), papildžiau informaciją apie stadionus ir užsiiminėjau kitokiais nelabai matomais, bet reikalingais pagerinimais. Vis tik norėtųsi nesugadinti žmonėms pirmo įspūdžio (antros progos įspūdžiui sudaryti tikriausiai ir nepasitaikys).

Nuo starto vis atbaido ir ne vieno žmogaus užduotas klausimas „kokiais kanalais reklamuosies?“. Konkretaus atsakymo nelabai ir turiu, o bandymai suskaičiuoti galimybes išjudinti projektą vien entuziazmu ir tikėjimu visada baigiasi dvejonėmis ar neverta visko „užraukti“.
Taigi, kad nereiktų projekto nurašyti dar nestartavus, panašu kad anksčiau ar vėliau teks imtis aktyvesnių ir man visiškai neįprastų veiksmų - bendrauti su futbolo svetainėmis (įsiūlant kad šiek tiek pareklamuotų) ir klubais (gal kai kurie patikės idėja ir dovanos aktyvesniems dalyviams nemokamų bilietų ar abonementų).

Bet spėju, kad nieko nesudominsiu visiškai neaktyviu projektu, taigi pirmiausia reik mėginti šiek tiek „užvesti“ rankiniu būdu - tam reikalui per daug nereklamuodamas jau šiandien ar rytoj paskelbsiu apie projekto pradžią, o pirmuosius žmones registruotis skatinsiu specialiu vasario mėnesio prizu (šią savaitę prisiregistravę į prizą pretenduos iškart, tuo tarpu vėliau prisijungę jau turės kviesti draugus norėdami pretenduoti į prizus). Jei pasiseks (bent keletas futbolo entuziastų svetaine pasinaudos kaip įrankiu reklamuoti futbolą), projektas įsisuks savaime, deja realesnis variantas - tik šiek tiek padidinti prisiregistravusių skaičių, sulaukti kritikos ir galbūt dar naujų pasiūlymų. Labiau ruošiuosi pesimistiniam antram variantui, o jau kitą savaitę pradėsiu antrą reklamos bangą - siūlysiu idėją pareklamuoti įvairiems rimtesniems kanalams, tuo pačiu mėginsiu baladotis į klubų duris.

Tai štai - dabar spausdamas publikavimo mygtuką oficialiai skelbiu projekto pradžią ir toliau naiviai tikiuosi kad per savaitę dabartinis 15 prisiregistravusių žmonių kiekis padidės 10 kartų (iki 150). 

Futbolo įvykiai

Lietuviško futbolo padangėse kažkaip nėra ryškių ženklų, pranašaujančių naujo sezono pradžią. „Ekranas“ toliau smaginasi šiltoje Ispanijoje, „Žalgiris“ išvyko į stovyklą Lenkijoje, kažkur forumuose paskleistas gandas apie FBK nedalyvavimą A lygoje (pasak gando, FIFA taikys tokias sankcijas už skolas), ne visai oficialiai pranešta, kad Edgaras Jankauskas gali tęsti karjerą Voroneže, rinktinė planuojasi išvyką į Norvegiją.
Draugiškose rungtynėse neįspūdingas pergales pasiekė „Tauras“ prieš Klaipėdą, „Žalgiris“ prieš „Wigry“, tik lygiosiomis prieš lenkus sužaidė „Sūduva“, labai rezultatyviose rungtynėse „Dainava“ 5:3 įveikė „Atletą“.
Vienas artėjantis įvykis, labai svarbus trims į Europines varžybas besitaikantiems klubams - rytoj vyksiantys LFF taurės pusfinalio burtai.

8 komentarai:

  1. pora pastebėtų smulkių klaidelių:
    - antraštėj - "Neįkiri" - turi būti "Neįkyri"
    - prizų puslapyje "Prizų kiekis ir forma priklausys bus nustatyti ..." :)

    Į projektą žiūriu kiek skeptiškai - bet užsiregistravau - maža ką :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui už komentarus, taip pat ir už optimizmą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ai, dar "prizuose" pradžioj - "futbolo pupuliarinimas"

    AtsakytiPanaikinti
  4. Klausimas. Bandžiau registruotis aš tam ManoStadione, bet kažkas ten nesigavo ir panašiai, dabar kai bandau, tai nei prijungia su slaptažodžiu, kokiu registravaus, nei leidžia registruotis tokiu pačiu vardu iš naujo, nei meilo kokio atsiuntė. Kažkokia bėda, ar mano kaltė? Bandžiau registruotis su nick'u bananero.

    AtsakytiPanaikinti
  5. P.S. Pirmą kartą registruotis bandžiau dieną – kitą po to, kai saite atsirado Žalgirio stadionas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. 'bananero' vardas priregistruotas futbolo enciklopedijoje gegužės 2 d., el.paštas nebuvo registruotas, tai jei ir pakeisčiau slaptažodį, nėra kur saugiai nusiųsti. Taigi vienintelė išeitis - galėčiau pervadinti tą seną naudotoją, tada leistų registruotis tuo pačiu vardu iš naujo.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nežinojau, kad tas pats vartotojas, kaip ir Futbolinyje :)) Viskas ok, prisijungiau ;)
    P.S. O kažkur vartotojo nustatymus rasti įmanoma?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kol kas vartotojo nustatymų nėra nei enciklopedijoje, nei manostadionas.lt, bet vis planuoju padaryti :)

    AtsakytiPanaikinti