2012-03-05

Artėjanti A lyga: „Atlantas“ prieš Šiaulius

Sveiki kas dar nepasmerkėte už pusmečio tylą. Šiandien pradedu savaitės rašinėlių ciklą, skirtą savaitgalį startuosiančioms A lygos pirmenybėms.
Kiekvieną dieną skirsiu dviems komandoms, o pradėsiu nuo pirmose rungtynėse išbėgsiančių - „Atlanto“ ir Šiaulių FC.
Rezultato spėlioti gal nesiryšiu, nes vis tik pagrindinis klausimas - ar „Atlanto“ žaidėjai pasirodys tose rungtynėse. Taigi, apžvelgsiu tik oficialiai žinomas pasiruošimo detales.

Klaipėdos „Atlantas“

Vienintelė A lygoje dar galinti žaisti komanda pernykštį sezoną baigė tik per sukąstus dantis - atlyginimų kiek suprantu niekas jau senokai negavo, rezultatai kartkartėmis buvo labai gėdingi, vartuose stovėjo žmogus, kuriam dabar jau priklauso vyriausio nuo 1990 m. žaidėjo rekordas, bet iki lapkričio komanda ištempė.
Tarpsezoniu „Atlantui“ norimos licencijos niekas nedavė, tačiau į A lygą išimties tvarka įleido. Tuo metu buvo pranešinėjama apie grandiozinį klubo atgimimą, vėliau jau buvo šnekos apie visišką žlugimą, po to dar apie kitokius atgimimus bei klubo perėmimus, bet vis dar niekas neišsisprendė ir žaidėjams rungtyniaujant netgi tenka slapstytis nuo klubo  valdžios. Tiesa, daug slapstytis neteko, nes ruošiantis sezonui tebuvo sužaistos dvejos rungtynės - sausio gale lygiosiomis baigėsi rungtynės prieš „Metalurgs“, o kovo 3 d. kiek netikėtai 3:0 nugalėtas „Tauras“.
Nors kalbų skelbta visokių, apie jokias oficialiai pasirašytas sutartis nepaskelbta, taigi sunku kalbėti apie žaidėjų ir trenerių kaitą. Jei kas nors išsispręs, galima tikėtis, jog komandą treniruos A. Narbekovas ir žais bent keletas nesilpnų žaidėjų, neradusių vietos kituose klubuose. O jei finansiniai reikalai nebus išspresti, aikštėje geriausiu atveju matysime Vacys Lekevičių vartuose ir keletą moksleivių bailiai lakstančių po aikštę.
„Atlantui“ tai bus 27-as sezonas aukščiausioje lygoje (pirmas aukščiausios lygos sezonas Klaipėdos „Granitui“ buvo 1961-1962 m.).

Šiaulių FC

Šiaulių komanda sezonui ruošėsi gerokai rimčiau nei klaipėdiečiai, taigi čia galima prirašyti ir daugiau statistikos.
Viso Šiauliai besirengdami sezonui nuo sausio 27 iki kovo 3 d. sužaidė 9 rungtynes, pralaimėjo tik du kartus - minimaliais skirtumais Jelgavai ir „Nevėžiui“, pelnė 30, praleido 12 įvarčių, įvarčių nepelnė tik paskutinėse rungtynėse. Varžovai pasirinkti ne itin stiprūs, bet gan įvairūs - tik trys komandos iš Lietuvos, o kitos iš Latvijos, Estijos ir Lenkijos.
Daugiausiai įverčiu prieš sezoną mušė Artūras Rimkevičius (8), Igors Kozlovs (7) ir Santiago Casanelli (5).
Lyginant su kitomis A lygos komandomis, Šiauliai keitėsi gana nežymiai. Liko tas pats trenerių štabas (ne į temą – kaip tyčia šiąnakt kažkas futbolinis.lt parašė įdomų komentarą apie D. Kančelskį „Tokio slykstaus zmogaus dar nebuvau mates ..“ ir pan.), išėjo šešetas žaidėjų:
Atėjo irgi nedaug žaidėjų:
Šiaulių komandai tai bus jau 30 sezonas aukščiausioje lygoje (pirmą kartą Šiaulių „Tauras“ į aukščiausią lygą apteko 1972 m.), 8-as sezonas be iškritimo. Nors komanda ankstesniais pavadinimais yra iškovojusi įvairių spalvų medalių, paskutiniai medaliai gauti beveik prieš 30 metų ir atrodo šiems metams kova dėl medalių deklaruojama tik simboliškai, didesnių pastangų ta linkme nesimato.

3 komentarai:

  1. Neblogai, taciau manau idomesne butu buve Ekrano vs Suduvos apzvalga.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na bus ir Sūduva su Ekranu, bet čia jau į savaitės pabaigą (kadangi imu rungtynes iš eilės, o šios susitiks tik sekmadienį)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aišku.Taip tai tikrai smagu, kad kažkas ėmesi iniciatyvos dirbti, už tai spaudžiu dešinę.Apžvalga nedideles apimties, tačiau tikrai informatyvi.Tikiuosi nenustosi rašyti toliau :}

    AtsakytiPanaikinti