2012-03-09

Artėjanti A lyga: „Dainava“ prieš REO

Šiandien užbaigiu artėjančios A lygos apžvalgų ciklą Alytaus „Dainavos“ ir Vilniaus REO pasiruošimo aprašymu.
Sekmadienį tai bus pirmasis šių komandų tarpusavio susitikimas, kuriame galbūt pamatysime kiek tiesos yra REO pažaduose kovoti dėl medalių.

Alytaus „Dainava“

Alytaus komanda besiruošiant sezonui nuo sausio 23 d. sužaidė tik 6 rungtynes, laimėjo tik kartą (2:1 prieš Trakų FK), porą kartų sužaidė lygiosiomis (1:1 su „Sūduvos“ dubleriais ir 2:2 su NFA komanda), kitus kartus pralaimėjo (1:3 „Daugavai“, 1:2 „Žalgiriui“ ir 1:4 „Sūduvai“). Pergalių gal ir mažokai, bet alytiškiai bent jau visose rungtynėse pelnė po įvartį (paskutinėse dvejose rungtynėse - po 2).
Kaip ir galima buvo tikėtis, daugiausiai įvarčių mušė Arsenij Bujnickij (5), dar trys žaidėjai pridėjo po vieną.

Tik pernai į aukščiausią lygą sugrįžusi komanda pernai užėmė 8 vietą, todėl šiemet sumažėjus komandų bus nesunku kovoti dėl ne žemesnės vietos, į aukštesnę kažin ar jie galėtų pretenduoti.

Oficialiai skelbtų pasikeitimų komandoje visai nedaug - išėjo veteranas puolėjas Saulius Laibinis (A lygoje sužaidė virš 100 rungtynių, pelnė 37 įvarčius, daugiausiai žaisdamas „Dainavoje“, dar 100 įvarčių mušė I lygoje), o atėjo vartininkas Aivaras Bražinskas (pasiskolintas iš „Žalgirio“), taip pat Aurimas Dubickas (iš Mažeikių FK), gynėjas Aurimas Miniauskas ir Jordao Rinaldo.
.
Taip pat pasikeitė ir vyr. treneris - nuo šiol alytiškius treniruos Rimvydas Kochanauskas (pakeitė V. Sinkevičių).

Vilniaus REO

A lygos debiutantai REO savo internetiniame puslapyje daugybę kartų rašė litaniją apie tai, kaip jie sportiniu principu įsilipo į aukščiausią lygą, tačiau kažko daugiau nušviesti apie savo pasiruošimą nesugebėjo. Bet kažkiek informacijos yra.
Komanda nuo sausio 14 d. taip pat sužaidė 6 rungtynes, trejas laimėjo (4:1 prieš Trakus, 2:1 prieš „Kruoją“, 5:1 prieš „Lietavą“), du kartus sužaidė lygiosiomis (su „Sūduva“ ir „Banga“) ir kartą pralaimėjo (2:5 Šiauliams).
Kiek pavyko surinkti statistikos, 3 įvarčius komandai pelnė Gajus Kulbis, po du Ronald Solomin ir Ignas Bagdonas, bet čia labai nepilna informacija.

Oficialiai žinoma apie dviejų žaidėjų išėjimą - gynėjas Ignas Šapola perėjo į Vilniaus „Poloniją“, taip nežinoma kryptimi išėjo saugas Pavel Stempkovskij. Atėjo Andrius Lipskis (iš Gargždų „Bangos“, 3 rungt. U-21 rinktinėje), Gajus Kulbis (iš Gargždų „Bangos“), Jevgenij Moroz (pasiskolintas iš Panevėžio „Ekrano“, 9 rungt. U-21 rinktinėje) bei treneris Viačeslavas Sukristovas, kuris padės vyr. treneriu likusiam S. Baranauskui.

Pabaigai

Rodos apžvelgiau jau visas 10 A lygoj pretenduojančių žaisti komandų, taigi skelbiu šį apžvalgos ciklą uždarytu. Šiuo metu daugiau laiko skiriu svetainės programavimui ir vienam naujam ne lietuviško futbolo projektui, taigi sekančio įrašo ir vėl teks palaukti.
Bet gal po metų ir vėl parašysiu ką nors nuobodoko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą