2012-03-08

Artėjanti A lyga: „Sūduva“ prieš „Ekraną“


Kaip jau šią savaitę įprasta, pristatau dar dviejų komandų pasiruošimo sezonui apžvalgą. Ankstesnes apžvalgas galite rasti čia, čia ir štai čia. O šiandienos apžvalga skirta įdomiausiai pirmojo turo porai - „Sūduvai“ ir „Ekranui“.
Abi komandos turi galimybių kovoti dėl aukso, ir nors „Ekranas“ turi realesnius šansus penktą kartą iš eilės tapti čempionais, pirmųjų rungtynių baigtį labai sunku nuspėt. Vis tik aš linkęs tikėti, kad susitikimas baigsis lygiosiomis.

Marijampolės „Sūduva“

Detalią ir įdomią „Sūduvos“ pasirengimo apžvalgą galite perskaityti pono Pop blog'e, o aš apsiribosiu tik keliais sausais faktais. Taigi, komandai tai jau bus net 37-as aukščiausiosios lygos sezonas (11-as sezonas be pertraukų). Kol kas aukso nepavyko laimėti nei karto, klubo kolekcijoje tik du sidabriniai medalių komplektai ir keturi bronziniai.

Marijampoliečiai nuo sausio 14 d. tesužaidė 7 draugiškas rungtynes, na ir dar vienerias gruodžio 9 d., kaip visada visos jos buvo žaidžiamos namų manieže. Pradžioje komanda ne itin sekėsi (pralaimėjimas „Ekranui“ 1:3, pergalė prieš „Wigry“ 3:0, pralaimėjimas Ventspilio FK 0:2, pora lygiųjų prieš REO ir „Kruoją“), o pabaigoje jau triuškinti ne itin stiprūs varžovai (4:1 prieš „Dainavą“ ir 4:0 prieš Jelgavos FK). Daugiausiai įvarčių mušė Ričardas Beniušis (6), 2 pridėjo Andrius Urbšys, o dar 7 futbolininkai pasižymėjo po kartą. Daugiausiai žaidė Valdemar Borovskij, Vaidas Slavickas, Nerijus Radžius, Karolis Chvedukas, Andrius Urbšys, Gytis Urba, Tadas Eliošius.

Kol Marijampolės komandos gerbėjai labai džiūgauja į komandą atėjus R. Ledemai, kiti mėgina juos nuleisti ant žemės primindami, kad Baltarusijoje jam nesisekė, o ir sportinę formą jis yra praradęs. Na bet jei formą praradęs jis gerokai susilpnėjusiai FBK komandai prieš mėnesį užtikrino triuškinančią pergalę prie „Kruoją“, tai tikriausiai ir „Sūduvoje“ jis bus naudingas.
Pagrindiniai komandos pokyčiai be abejonės vyko vartininkų srityje - išėjo abu pagrindiniai vartininkai Armantas Vitkauskas (perėjo į Vilniaus VMFD „Žalgirį“) ir Povilas Valinčius (perėjo į Ploješčio „Petrolul“), o juos pakeitė Martynas Matuzas (iš Mažeikių FK) ir Džiugas Bartkus (iš Kauno FBK).
Dar išėjo ir saugai Sergiy Kozyuberda, Wang Yang, Gu Bin bei puolėjai Evaldas Grigaitis (perėjo į Gargždų „Bangą“), Sergėj Žigalov (perėjo į Pakruojo „Kruoją“). Vietoj jų atėjo du stiprūs saugai Marius Šoblinskas (iš Kauno FBK) ir Rafael Ledesma (iš Minsko „Partizan“).

Panevėžio „Ekranas“

Šiokia tokia čempionų pasirengimo apžvalgėlė jau vakar pateikta futbolas.lt svetainėje. Na o aš pateiksiu savo versiją.

„Ekranas“ į aukščiausią lygą pateko 1969 m. ir nuo tada dalyvauja be petraukų – šiemet jiems bus jau 45-as sezonas. Auksu panevėžiečiai džaiugėsi jau 7 kartus, dar po 6 kartus iškovojo sidabrą ar bronzą.

Komanda nuo sausio 4 d. sužaidė 11 rungtynių, iš kurių laimėjo tik 4 (2:1 įveikė „Daugava“, „Sūduvą“, „Strømsgodset“ ir 1:0 – „Levadia“), kartą sužaidė lygiosiomis (1:1 su Ventspilio FK) ir 6 kartus pralaimėjo (0:4 prieš „Videoton“ ir „Young Boys“, 1:4 prieš „Stabæk“ ir „Strømsgodset“, 0:2 prieš „Vålerenga“, 1:2 prieš „Viking“).
Rezultatyviausias pasiruošimo metu buvo Mantas Savėnas (4 įvarčiai), 2 įv. pelnė Andrius Velička, po kartą mušė R. Radavičius, M. Samusiovas ir M. Anđelković - iš šių penkių žaidėjų tik du yra šiek tiek jaunesni nei 30 metų (M. Savėnui trūksta pusės metų, o Anđelković dar tik 27,5 m.).

Daugiausiai žaidė Ignas Dedura, Giedrius Tomkevičius, Marko AnđelkovićMantas SamusiovasTadas KauneckasAurimas KučysRamūnas Radavičius, Mantas SavėnasArnas RibokasUchenna UmehAdama Fofana, bet aikštėje pasirodė ir dar bent 14 žaidėjų.

Tarpsezoniu iš komandos išėjo tik 5 žaidėjai - gynėjai Nerijus Sasnauskas, Marius Skinderis (prisijungė prie trenerių komandos) ir Andrius Jokšas (perėjo į Gargždų „Bangą“) bei saugai Mauro Lucas Alonso ir Jevgenij Moroz (išnuomotas į Vilniaus REO). Atėjo perspektyvus saugas Dovydas Norvilas (iš Klaipėdos FC, pelnė 2 įvarčius per 14 rungt. U-17 rinktinėje, 5 rungt. U-19 rinktinėje), taip pat Vytautas Lukša (iš Tauragės „Tauro“, 11 rungtynių rinktinėje), gynėjas Yani Urdinov ir puolėjas Vitalijus Kavaliauskas (iš Mikaševičų „Granit“, pelnė 3 įvarčius per 17 rungtynių rinktinėje).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą