2012-03-06

Artėjanti A lyga: „Kruoja“ prieš „Taurą“

Tęsiant vakar pradėtą artėjančio sezono apžvalgos ciklą, šiandienos įrašą skirsiu antrųjų A lygos rungtynių dalyvių aprašymui. Kaip žinia, antrose rungtynėse šeštadienį Panevėžyje susitiks „Kruoja“ ir „Tauras“.

Rungtynių favoritai akivaizdžiai yra „Kruoja“, bet tai tik pirmos sezono rungtynės, be to „Tauras“ daugiau žaidė lauke, tai yra teorinių galimybių, kad rungtynės baigsis lygiosiomis.
Na be mes čia ne prognozuoti susirinkome, o tarpsezonio pasikeitimus aptarti.

Pakruojo „Kruoja“

Praėjusiame sezone pakruojiškiai žaidė tik ketvirtą kartą ir užėmę rekordinę savo klubui 5 vietą, o pagal pasiruošimą galima spręsti, kad kartelės dar kol kas nenuleis. Nors iš pasiruošimo sezonui rungtynių galima spėti, kad komanda nerungtyniaus labai stabiliai, bet žaidėjų pririnkta neblogai, tai jei treneriai sugebės tuos žaidėjus maksimaliai išnaudoti, „Kruoja“ šiemet gali taikytis į 4 vietą.

Komanda nuo sausio 15 iki kovo 3 d. sužaidė 11 rungtynių (į 12-ąsias sekmadienį nesugebėjo nuvažiuoti), susirinko 5 „sausas“ pergales (įveikė „Taurą“ 3:0, „Bangą“ 2:0, „Nevėžį“ 4:0, „Wigry“ 6:0 ir Gulbenės FK 3:0), 3 kartu sužaidė lygiosiomis (su Ventspilio FK, „Sūduva“ ir Ekrano dubleriais), o tris kartus pralaimėjo (1:2 prieš Šiaulius ir REO, ir net 1:6 prieš FBK). Daugiausiai įvarčių primušė Sergėj Žigalov (6) ir Valerijs Čistjakovs (4).

Žaidėjų kaita labai didelė. Išėjo:


Atėjo dar daugiau futbolininkų (dalis iš Mažeikių perėjusių ukrainiečių tikriausiai labiau taisysis į dublerius):

Prie komandos prisijungė ir latvis vartininkų treneris Eriks Grigjans.

Tauragės „Tauras“ 

Paviršutiniškai stebint „Tauro“ komandos pasiruošimą susidarė įspūdis, kad ten įjungta penktoji taupymo pavara. Komandos gerbėjų neturėtų džiuginti ir rungtynių rezultatai, o N-osios lygos italo trenerio ir žaidėjų desantas kažin ar tai kompensuoja.

Tauragiškiai nuo sausio 14 d. sužaidė tik 8 rungtynes, iš kurių laimėjo tik tris (prieš II lygos „Vilmestą“ 2:0, prieš Bangos dublerius 5:0, prieš Trakus 1:0), o porą kartų „Metalurgs“ komandai (0:3 ir 0:6) bei po kartą  „Kruojai“ 0:3, „Skonto“ 1:3 ir net „Atlantui“ (0:3). Informacijos apie rungtynes beveik nebuvo, taigi dar kažkokių išvadų daryti neišeina.

Komandą paliko pernai antroje sezono pusėje komandą tempę Miguel Ângelo Oliveira Soares su Goran Jerković, taip pat Regilio Seedorf ir Linas Savastas. Išėjo ir vyr. treneris Gedeminas Jarmalavičius, kurį šiame poste pakeitė niekuo nepasižymėjęs italas Giovanni Scanu.

Jei neskaičiuoti iš dublerių ir vaikų komandų perėjusių, atėjo nedaug žaidėjų - Mantas LėkisTomas RimasTomas VyšniauskasManuel Perra ir Michele Di Piedi.

Kažkodėl man susidaro toks įspūdis, kad tauragiškiams šį sezoną teišeitų išsikelti tikslą kovoti dėl išlikimo lygoje, nieko ambicingesnio neišeis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą