2012-03-16

Tiems, kas pasiklydę tarp pirmo ir antro turų

Kažkaip sugalvojau, kad nors ir nėra progos, reiktų parašyti ir šiandien. O rašysiu šiek tiek apie futbolo enciklopedijos progresą, taip pat šiek tiek apie A lygą.

Apie svetainės progresą pasakosiu situacijos palyginimu prieš trejetą metų ir dabar – jei 2009 m. kiekvieną savaitgalį iš įvairių šaltinių stengdavausi kuo operatyviau surankioti įvairių lygų rezultatus ir laukdavau kad bent kas nors pamatytų, tai 2012 m. internete praktiškai nesėdžiu, o jei domiuosi rezultatais, einu tiesiai į futbolinis.lt, kur tik pasibaigus rungtynėms kas nors būtinai suveda rezultatus ir netgi įvarčių autorius. Šį savaitgalį už rezultatus reikia dėkoti „navatnui“ ir „Jgotti“ (kuris ne tik rūpinasi statistika ir rezultatais, bet pateikė ir porą konstruktyvių pastabų, kurių visada laukiu).
Džiugina ir totalizatoriaus dalyvių skaičius – nepaisant to, kad perspėjau apie prizų nebuvimą, pirmo turo rezultatus spėjo 35 žmonės, 21 iš jų totalizatoriaus nepamiršo ir pateikė 2 turo spėjimus. Tikiuosi kad bent dalis jų vėliau prisidės ir prie pačio projekto (žemesnių lygų statistikos, protokolų peržiūrėjimo ir t.t.). Arba gal kartais spustelės ant reklamos ir vietoj įprastų 1,50 eurų per mėnesį gausiu 1,70 :).
Tiesa, nepamenu ar jau iame dienoraštyje minėjau, kad iš adreso futbolinis.lt enciklopediją po truputį perkraustysiu į futboloenciklopedija.lt (registruoti tokį adresą sugalvojau ne pats – tai pasiūlė vienas iš facebook'e prie enciklopedijos skyrelio prisijungusių žmonių).

Na o dabar šiek tiek apie A lygą. Pirmojo turo rezultatus tikriausiai visi jau yra matę, tai čia nėra ko daug kartotis  – šeštadienio rungtynės baigėsi daugmaž prognozuotai, nors pora favoritų (VMFD ir Kruoja) laimėjo tik įvarčio skirtumu, o štai sekmadienį bent jau aš tikėjausi kad abejos rungtynės baigėsi lygiosiomis, tačiau neverkiu ir dėl abiejų pergales iškovojusių Pietų Lietuvos komandų.

Šiek tiek daugiau patarškėti galima apie artėjantį turą. Čia bus „autsaiderių“ (kaip juokauja 90min forumiečiai) REO-Ekrano dvikova, Šiaulių regiono derbis (Šiauliai-Kruoja), Dainavos-Bangos akistata ir dar porą ne tokių intriguojančių dvikovų.
Pirmosiose rungtynėse šeštadienį Tauragėje susitiks nustekenta „Tauragė“ su euforijoje po savaitgalio pergalės esančia „Sūduva“. Aišku marijampoliečiai turi nežymių šansų neįvertinti varžovų ar sunkiau žaisti svetimoje aikštėje, tačiau spėčiau „Sūduvos“ pergalę dideliu skirtumu. Panašiai galvoja ir totalizatoriaus spėjikai (tik vienas prognozuoja 0:0, kiti netiki tauragiškių pergale, nors 7 žmonės tiki, kad jie įmuš vieną įvartį).
Antros rungtynės vyks Vilniaus „Sportimoje“, čia REO mėgins atsilaikyti prieš „Ekraną“, tačiau vilčių atsilaikyti mažai, o ir panevėžiečiai turėtų degti noru pakilti iš jiems nebūdingos priešpaskutinės vietos. Totalizatoriuje taip pat nėra žmonių, tikinčių kad REO galėtų iškovoti bent tašką, bet pusė dalyvaujančių tiki kad vilniečiai muš paguodos įvartį, taip pat dauguma tiki kad „Ekranas“ muš tik 2 įvarčius (aš vis tik prognozuočiau daugiau).
Trečiosios šeštadienio rungtynės taip pat vyks Vilniuje, rodos LFF stadione – čia „Žalgiris“ priims bent trumpam reanimuotą „Atlantą“ ir reik spėti kad vilniečiai nepasigailės sezonui nelabai pasiruošusios komandos.  Panašiai mąsto ir totalizatoriečiai - vienas tiki „Atlanto“ paguodos įvarčiu, vienas tiki, kad „Žalgiris“ muš tik 2 įvarčius, o dauguma tikisi 3-4 įvarčių į klaipėdiečių vartus (nors yra prognozuojančių ir 7:0).
O štai sekmadienį jau vyks įdomesni susitikimai, kur jėgas išbandys potencialūs turnyrinės lentelės kaimynai. Pirmiausia Šiauliuose susitiks Šiaulių FK su „Kruoja“, šiose rungtynėse norėčiau kad pergalę skintų „Kruoja“, tačiau nors ši komanda ant popieriaus lyg ir stipresnė, su Šiauliais kovoti jiems retai kada sekasi (jei neskaičiuoti vienintelės pergalės pernai, kai jie savus kaimynus sutriuškino 4:0). Taigi, kadangi dažniausiai šių komandų tarpusavio dvikovos baigiasi lygiosiomis, spėčiau kad tai bus pirmos lygiosiomis sužaistos sezono rungtynės (pvz., 1:1). Gi totalizatoriuje vyrauja rezultatas 2:1 šiauliečių naudai, nors koks trečdalis dalyvių tikisi lygiųjų.
Paskutiniame turo susitikime susitiks „Dainava“ ir „Banga“. Čia irgi saugiausia būtų statyti už lygiąsias, nors  šios komandos tarpusavyje lygiosiomis nėra sužaidusios kokį ketvertą metų. Paskutinės dvejos rungtynės buvo gana rezultatyvios ir „Banga“ tuos kartus iškovojo pergales 4:2 bei 3:1. Jei alytiškiai žai panašų į pernykštį futbolą, rezultatyvių rungtynių reiktų laukti ir šį kartą. Totalizatoriuje dažniausias rezultatas 1:1, nedaug atsilieka alytiškių pergalė 2:1, o „Bangos“ pergalės tikisi tik keli žmogeliai.

Rodos šį kartą kiek išsiplėčiau, tai čia ir dedu tašką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą